Pretraga

Još jedan fakultet najavio mogućnost uvođenja COVID potvrda za studente: Pozvali na cijepljenje

A- A+

Osim za zaposlenike, nekolicina fakulteta već je uvela obavezne COVID potvrde i za studente. One za sada nisu obavezne za studente Filozofskog fakulteta u Rijeci, ali iz Uprave tog fakulteta javili su kako se pripremaju za moguće uvođenje COVID potvrde i za studente.

Cijepljenje studenata SD Stjepan Radić | Foto: Ramona Ščuric/srednja.hr

Od prošlog utorka zaposlenici javnih i državnih službi obavezni su prilikom dolaska na posao predočiti COVID potvrdu, odnosno testirati se dvaput tjedno. Dio fakulteta, poput Veterinarskog, Medicinskog ili Filozofskog u Zagrebu isto traži i od studenata. Filozofski fakultet u Rijeci najavio je mogućnost da COVID potvrde postanu obavezne i za studente.

FFRI: ‘Necijepljene se kolege poziva na cijepljenje’

– Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od utorka, 16. studenoga 2021., za zaposlenike i druge osobe koje ulaze u prostor Filozofskog fakulteta u Rijeci obvezna je COVID potvrda. Odluka Stožera ne obuhvaća studente Filozofskog fakulteta u Rijeci, ali se fakultetima prepušta da samostalno odluče hoće li studenti biti obavezni predočiti COVID potvrde. Prateći epidemiološku situaciju a s ciljem da održimo sustav kontaktne nastave, Uprava Filozofskog fakulteta u Rijeci priprema moguće uvođenje COVID potvrde i za studente, stoji u prošlotjednoj obavijesti riječkog Filozofskog.

Dodaju kako će studenti o svemu biti pravovremeno obavješteni.

– U međuvremenu, pozivamo i cijepljene i necijepljene kolege da se strogo drže svih propisanih epidemioloških mjera. Necijepljene se kolege poziva na cijepljenje, piše u obavijesti Filozofskog u Rijeci.

Izdvojeni članak

Studenti prosvjedovali ispred punkta za testiranje na Sveučilištu: ‘Sotona je zavladala’

Upitan smisao parcijalne primjene COVID potvrda

Dekan tog fakulteta, Aleksandar Mijatović, za Novi list kaže da je cilj održati sustav kontaktne nastave i sigurne uvjete njezinog odvijanja.

– Filozofski fakultet ima 197 zaposlenika koji su obavezni imati COVID potvrdu i više od 1.200 studenata koji to nisu, osim ako Fakultet ne odluči drugačije. U takvom omjeru zaposlenika i studenata, upitan je smisao parcijalne primjene COVID potvrda. Primjena COVID potvrde na cijeli Fakultet, s druge strane, otvara organizacijska, financijska i pravna pitanja, i mi smo o tome zatražili mišljenje nadležnih tijela. Odluči li se Fakultet na potpunu primjenu COVID potvrda, studenti će o tome biti na vrijeme obaviješteni, s razdobljem prilagodbe. Ovo je važna tema i ne mislim o njoj izbjegavati otvorenu i transparentnu komunikaciju, uvažavajući argumente svih strana. S druge strane, svi u visokoškolskom sustavu nastojimo održati kvalitetu nastave i sigurne uvjete za sve koji sudjeluju u tom procesu, u čijem su središtu upravo studenti, rekao Mijatović za Novi list.

Podsjetimo, COVID potvrde obavezne su za studente Veterinarskog fakulteta te Filozofskog u Zagrebu, zbog čega su studenti i prosvjedovali. Test ili COVID potvrda obavezni su i iza studente Medicinskog u Zagrebu, dok će ih od 7. prosinca morati imati i studenti Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.


Kako je protekao prosvjed studenata pogledajte u videu:

Pogledajte i naš podcast na temu COVID potvrda:

Još jedan fakultet najavio mogućnost uvođenja COVID potvrda za studente: Pozvali na cijepljenje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap