Pretraga

Ljubovanje nije ‘džabe’ u studentskom domu: ‘Noćenje cure ili dečka plaćamo 100 kn’

A- A+

Noć ljubavi previše ga košta i zbog toga mu veza pati, tvrdi tako jedan student i stanar osječkog Studentskog doma ‘I. G. Kovačić’. Naime, stanovnici tog doma požalili su se da im je nedavno uvedena naplata posjetitelja koji prenoće – djevojke, momka ili pak rodbine.

foto: http://www.stucos.unios.hr

– Nedavno nam je u domu uvedena naplata posjeta, i sad kada nama dolazi cura, dečko, ili netko od rodbine, plaćamo 100 kuna za njihovo noćenje. Mislim da je općepoznato da je većina studenata u domu slabijeg financijskog stanja i 100 kuna nama mnogo znači, rekao je jedan stanar osječkog Studentskog doma ‘I. G. Kovačić’ za Glas Slavonije.

Izdvojeni članak

U Osijeku je obnovljen studentski dom iz 1968. i sada izgleda ‘mrak’

Da ovo pravilo naplate noćenja nije nikakva novost, kaže voditelj doma Slavko Stiplošek. Tvrdi da se studentima uvijek trude izići ususret i ne naplaćuju im noćenja u trajanju do tri dana, ali da neki tu susretljivost previše koriste, pa znaju i pretjerati.

– Praksa jest da se naplaćuju noćenja koja traju danima, kada se švercaju ilegalci. Za rodbinu noćenje nikada nismo i ne naplaćujemo nikome. Ima studenata koji prave tulume četvrtkom i onda im ostaju gosti, a to nikako ne toleriramo, iako ih je manjina. Nikada nećemo dopustiti da dom bude prenoćište za tulume, kaže za Glas Slavonije Stiplošek.

Dodaje, zbog noćenja treće osobe u sobi, znaju se događati i nesuglasice među cimerima, a dolazilo je i do situacija u kojima osoba koja nije stanar doma kontinuirano ostaje noćiti u domu i praktički ondje živi besplatno. Kako kaže Stiplošek, svaki gost mora se prijaviti, a to je pravilo i u Novom osječkom  domu u Ulici kralja P. Svačića.

– Brat, sestra, cura, dečko, prijatelj, koji dođu na jedan dan, nikada nisu bili problem. Problem nastaje kad netko tko nije stanar doma kontinuirano ostaje noćiti u domu i praktički tu živi besplatno. Takvim osobama, koje inače nisu stanari doma, logično, naplati se noćenje. Svako noćenje mora se prijaviti, ilegalci i šverceri ne toleriraju se, zaključuje voditelj tog doma Tomislav Knežević, prenosi Glas Slavonije.

Ljubovanje nije ‘džabe’ u studentskom domu: ‘Noćenje cure ili dečka plaćamo 100 kn’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap