Pretraga

Ljubovanje nije ‘džabe’ u studentskom domu: ‘Noćenje cure ili dečka plaćamo 100 kn’

Noć ljubavi previše ga košta i zbog toga mu veza pati, tvrdi tako jedan student i stanar osječkog Studentskog doma ‘I. G. Kovačić’. Naime, stanovnici tog doma požalili su se da im je nedavno uvedena naplata posjetitelja koji prenoće – djevojke, momka ili pak rodbine.

foto: http://www.stucos.unios.hr

– Nedavno nam je u domu uvedena naplata posjeta, i sad kada nama dolazi cura, dečko, ili netko od rodbine, plaćamo 100 kuna za njihovo noćenje. Mislim da je općepoznato da je većina studenata u domu slabijeg financijskog stanja i 100 kuna nama mnogo znači, rekao je jedan stanar osječkog Studentskog doma ‘I. G. Kovačić’ za Glas Slavonije.

Da ovo pravilo naplate noćenja nije nikakva novost, kaže voditelj doma Slavko Stiplošek. Tvrdi da se studentima uvijek trude izići ususret i ne naplaćuju im noćenja u trajanju do tri dana, ali da neki tu susretljivost previše koriste, pa znaju i pretjerati.

– Praksa jest da se naplaćuju noćenja koja traju danima, kada se švercaju ilegalci. Za rodbinu noćenje nikada nismo i ne naplaćujemo nikome. Ima studenata koji prave tulume četvrtkom i onda im ostaju gosti, a to nikako ne toleriramo, iako ih je manjina. Nikada nećemo dopustiti da dom bude prenoćište za tulume, kaže za Glas Slavonije Stiplošek.

Dodaje, zbog noćenja treće osobe u sobi, znaju se događati i nesuglasice među cimerima, a dolazilo je i do situacija u kojima osoba koja nije stanar doma kontinuirano ostaje noćiti u domu i praktički ondje živi besplatno. Kako kaže Stiplošek, svaki gost mora se prijaviti, a to je pravilo i u Novom osječkom  domu u Ulici kralja P. Svačića.

– Brat, sestra, cura, dečko, prijatelj, koji dođu na jedan dan, nikada nisu bili problem. Problem nastaje kad netko tko nije stanar doma kontinuirano ostaje noćiti u domu i praktički tu živi besplatno. Takvim osobama, koje inače nisu stanari doma, logično, naplati se noćenje. Svako noćenje mora se prijaviti, ilegalci i šverceri ne toleriraju se, zaključuje voditelj tog doma Tomislav Knežević, prenosi Glas Slavonije.

Ljubovanje nije ‘džabe’ u studentskom domu: ‘Noćenje cure ili dečka plaćamo 100 kn’
0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap