Pretraga

Ministarstvo otvorilo novi krug dodjele državne stipendije od 10.800 kuna

A- A+

I ove godine najbolji studenti čiji se studiji nalaze u STEM područjima imaju pravo na državnu stipendiju koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Svih 3.400 stipendija još uvijek nije podijeljeno pa je otvoren novi, sada već sedmi krug dodjele ove stipendije.

Foto: Srednja.hr

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja danas su obavijestili kako je otvoren sedmi krug dodjele STEM stipendije. Rang-liste za sada su dostupne samo u Sustavu državnih STEM stipendija, u koji se studenti prijavljuju svojim [email protected] elektroničkim identitetom.

Studenti koji su na rang-listi prema kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, dobit će mail da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. No, to nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti mogu svoje podatke provjeriti u Sustavu državnih STEM stipendija.

Izdvojeni članak

Kasne rezultati natječaja za srednjoškolske stipendije od 18.000 kuna, evo kada bi trebali biti objavljeni

– Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do srijede, 17. ožujka 2021. godine, do 12 sati na poveznici, kojoj pristupa prijavom sa svojim [email protected] elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju uvjeta stipendiranja, prihvati uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ako u navedenome roku student ne prihvati uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote, stoji u obavijesti Ministarstva.

Podsjetimo, državna STEM stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno i dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine. Ukupno, dakle, studentima na račun stiže 10.800 kuna.

stipendije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap