Pretraga

Najinovativniji studij te vodi na putovanje do prvog posla u dinamičnom sektoru

A- A+

Turizam je jedna od najvažnijih grana hrvatskoga gospodarstva. Hrvatska je, zahvaljujući svojoj raznolikoj ponudi koja je privlačila mase, iz godine u godine bilježila sve veće brojke turističke posjećenosti i ostvarenih noćenja i time obarala rekorde. Rekordi su dolaskom pandemije ipak stali i sveli se na manje postotke, a pozitivne rezultate ostvarili su samo oni koji su se uspješno prilagodili novonastalim uvjetima na tržištu. Otkrijte koji studij turizma obrazuje stručnjake koji se uspjevaju prilagoditi promjenama.

studij turizma

Turizam je jedna od najvažnijih grana hrvatskoga gospodarstva. Otkrijte koji studij turizma je najinovativniji! | Foto: Edward Bernays

A kako bi se istaknuli u industriji turizma, bitno je pokazati inovativnost i pronaći način za privući (nove) goste, kreirati im nezaboravan doživljaj te ih poticati da se i narednih godina vraćaju u našu destinaciju. Zato je nužno strateški razvijati turističku destinaciju, ali i odnose sa zajednicom i svima u okolini. Valja istaknuti da o razvijenosti destinacije ne razmišljaju isključivo vlasnik hotela ili OPG-a. O razvoju destinacije, poboljšanju suradnje sa zajednicom ili generalnom poboljšanju kvalitete postojeće ponude odlučuju destinacijski menadžeri koji su za takve poslove i obrazovani te koji moraju usko surađivati sa svim akterima turističkog tržišta.

Doživljaj destinacije: studij turizma s inovativnim programom

Turisti danas ne žele biti samo promatrači na svom putovanju, nego traže potpuni doživljaj destinacije koju posjećuju, a do doživljaja će se doći uz pomoć kreativnih rješenja na kojem radi tim ljudi pod palicom destinacijskog menadžera. Obrazovanih stručnjaka kao što su destinacijski menadžeri ili menadžeri u turizmu itekako nedostaje Hrvatskoj, no, zahvaljujući zagrebačkom visokom učilištu Bernays i najinovativnijem studiju turizma, za koju godinu imat ćemo prve takve stručnjake koji će pružiti drugačiji pristup turizmu kao važnom dijelu hrvatske ekonomije.

Lideri razvoja turizma

Osobe koje će postati lideri razvoja turizma, u Hrvatskoj, ali i šire, obrazuju se na studijskim programima turizma na Edward Bernays University Collegeu. Studenti Bernaysa sa studija će ponijeti praktična i inovativna znanja, biti u stanju ponuditi odgovore na aktualne poslovne izazove te biti spremni na najveću razinu odgovornosti na upravljačke pozicijama u turističkom sektoru. Oba Bernaysova studija turizma – preddiplomski i diplomski – imaju najinovativnije nastavne i stručne sadržaje u ovom dijelu Europe, čime je stvorena jedinstvena studijska vertikala toga tipa na ovim prostorima.

Izdvojeni članak
Edward Bernays

Izazovna profesija u kojoj niti jedan dan nije isti, dok kriza za njih predstavlja priliku

Studij turizma koji priprema za tržište rada

Bernays nudi preddiplomski studij Menadžmenta i marketinga turističke destinacije i diplomski studij Upravljanja doživljajem u turizmu. I preddiplomski i diplomski studiji se izvode u snažnoj suradnji s gospodarstvenicima, a cjelokupni nastavni proces osmišljen je kao spoj teorije i prakse s naglaskom na poslovne i kreativne vještine studenata. Studenti se već od prve godine pripremaju za tržište rada, učeći uz pomoć praktičnih primjera, o brendiranju, kreativnosti, ekonomiji doživljaja te novom konceptu menadžmenta.

studij turizma

Studenti Bernaysa | Foto: Bernays

Zanimanje budućnosti

Tourism Experience Management, kako ga nazivaju, definitivno je zanimanje budućnosti. Zbog toga je od studentskih dana bitno raditi na razvoju vještina i znanja koje će mladim turističkim stručnjacima biti korisni u radu već sutra. Studiji turizma na Bernaysu stavljaju ogroman naglasak na učenje kroz iskustvo koje se stječe kroz terenske nastave u različitim destinacijama ili na stručnim skupovima u Hrvatskoj i Europi. Posebnost u odnosu slične studijske programe je i stručna praksa. Bernaysovi studenti turizma tijekom preddiplomskog studija odrade više od 300 sati stručne prakse i 210 sati terenske nastave. One se obavljaju u turističkim destinacijama, hotelskim i turističkim objektima, agencijama, parkovima prirode, javnim ustanovama i turističkim zajednicama koje su gospodarski partneri Bernaysa.

Visoka zapošljivost

Upravo u svim tim organizacijama studente često čeka i prvo zaposlenje, a to se događa već i za vrijeme studija. Bernays se može pohvaliti i visokom zapošljivošću svojih studenata. Podatak od oko 88% studenata koji se zaposle u roku tri mjeseca od završetka fakulteta dokaz je da Bernaysova diploma ne ostavlja studente na burzi rada. Razlog za tako odlične rezultate krije se u pomno osmišljenom programu koji obrazuje mlade stručnjake za kojima vapi tržište rada u Lijepoj našoj.

Više informacija o preddiplomskom i diplomskom studiju turizma saznaj na najboljaodluka.hr, a zatim prijavi svoj #najbolji odabir na platformi postani-student.hr ili dogovori razgovor za upis na poveznici. Neka upis na Bernays bude tvoja najbolja odluka!

studij turizma
Share via
Copy link
Powered by Social Snap