Pretraga

Novost na natječaju za Erasmus: Novčano će se nagrađivati ekološka osvještenost studenata

A- A+

Ekološka inicijativa nije zaobišla ni Sveučilište u Zagrebu. U novom natječaju za mobilnost u ljetnom semestru ak. god. 2021./22. dodatnih 50 eura tako će dobiti oni koji putuju tzv. zelenim sredstvima.

ilustracija: Balazs Busznyak / Unsplash

U slučaju da studenti za putovanje koriste zeleni način putovanja (npr. vlak, brod), mogu primiti jednokratni doprinos u iznosu od 50 € kao dodatni iznos za pojedinačnu potporu za povratno putovanje, ako se za putovanje u oba smjera koristi zeleni način putovanja, stoji tako u novoobjavljenom natječaju za Erasmus zagrebačkog sveučilišta.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa u ljetnom semestru akademske godine 2021./2022. Rok za prijavu na natječaj je 7. lipnja 2021. u podne, kada prijava treba biti predana i online i papirnato.

Za razliku od dosadašnjih, ovogodišnji natječaj predviđa da studenti dobiju i dodatak za takozvano zeleno putovanje.

– Više detalja bit će dostupno u Uputama uz rezultate Natječaja, uz uvjet da nacionalna Agencija za mobilnost do objave rezultata Natječaja objavi provedbena pravila za “zeleno” putovanje, piše u natječaju.

Sa Sveučilišta u Zagrebu napominju kako student ispunjava i šalje samo jednu  online prijavu u kojoj je moguće odabrati do tri različita izbora inozemnih sveučilišta na koje želi ići.

– Matični fakultet ili akademija će studenta rangirati na samo jedan od odabranih izbora (iznimka Muzička akademija, rang lista s 3 izbora). U slučaju višestrukih online prijava, sve će se prijave automatski smatrati odbijenima, upozoravaju studente.

Tekst natječaja i upute objavljeni su na stranicama zagrebačkog sveučilišta.

Novost na natječaju za Erasmus: Novčano će se nagrađivati ekološka osvještenost studenata
Share via
Copy link
Powered by Social Snap