Pretraga

Od jeseni studij plesa u Zagrebu

A- A+

Od predstojeće akademske godine bit će moguće studirati ples pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Godinu će upisivati 30 studenata, na smjerove Baletna pedagogija te nastavnički ili izvedbeni Suvremeni ples. Prijemni će biti od 28. kolovoza do 7. rujna, a interes za upis su već iskazali mladi diljem Hrvatske, ali i susjedstva.

Foto: www.photographyserved.com

Nakon višegodišnje trakavice potvrđeno je da će se od jeseni na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti moći studirati ples. Po godini će se upisivati 30 studenata, od toga sedam stranih. Baletna pedagogija te nastavnički ili izvedbeni Suvremeni ples su preddiplomski studiji, koji će biti u ponudi na prijemnom od 28. kolovoza do 7. rujna.

Izdvojeni članak

Novi smjer u srednjim školama spaja čak tri profesije u jednu

Plesna struka uvelike pomogla u realizaciji ideje

Ideja o studiju plesa postoji više od pet godina, ali u predstojećoj akademskoj godini će se napokon i realizirati.

– Kako bi se ovaj povijesni događaj za hrvatsku kulturu i visokoškolsko obrazovanje doista ove jeseni i realizirao, uvelike imamo zahvaliti samoj plesnoj struci. Naime, pitanje prostora za izvođenje studija razriješeno je zahvaljujući podršci voditeljica Plesnog centra Tala, Tamare Curić i Larise Navojec, pa će se nastava privremeno izvoditi u prostorima Plesnog centra Tala, rekao je dekan ADU Borna Baletić, piše večernji.hr.

Izdvojeni članak

Neobični magistarski smjerovi diljem svijeta

Nastavu će održavati vodeći domaći i strani plesni stručnjaci

Nastavnici na dva studijska plesna smjera bit će vodeći hrvatski baletni i plesni umjetnici, koji su se školovali na priznatim međunarodnim školama, a čiji je rad prepoznat u plesnoj naobrazbi ili formalnoj edukaciji u Hrvatskoj i inozemstvu.

Dio nastavnog programa izvodit će strani umjetnici i pedagozi, koji će svojom stručnošću u pojedinim specifičnim područjima održavati nivo relevantnosti i kvalitete studija.

Budući stručnjaci za balet i suvremeni ples, dio će nastave pohađati i pri Učiteljskom te Kineziološkom fakultetu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap