Pretraga

Otvoren natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu u 2021., dobiva ju više studenata

A- A+

Sveučilište u Zagrebu otvorilo je natječaj za dodjelu stipendija. Iznos stipendije je 10.000 kuna, a ove godine dodjeljuje se stotinu stipendija više. Naime, uvedena je dodatna kategorija kroz koju se stipendije dodjeljuju studentima oštećenima potresima koji su pogodili dijelove Hrvatske u 2020.

Foto: M. Gelenčir/srednja.hr

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je Odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu 600 stipendija za akademsku godinu 2020./2021. Stipendija u ukupnom iznosu od 10.000 kuna po studentu ove se godine dodjeljuje u pet kategorija:

A. stipendije za izvrsnost – studentima koji se nalaze u 10% najuspješnijih studenata na studijskom programu za koji se prijavljuju (350 stipendija);
B. stipendije studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike (STEM) (40 stipendija);
C. stipendije uspješnim studentima sportašima (10 stipendija);
D. stipendije za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa (100 stipendija);
E. stipendije za studente stradale u potresima tijekom 2020. godine (100 stipendija)

Čitav tekst natječaja u kojem su navedeni uvjeti za svaku od kategorija te dokumentacija koju je potrebno podastrijeti možete vidjeti OVDJE. Prijave na natječaj počinju 17. veljače i traju do 12. ožujka 2021. do ponoći. Kako stoji u obavijesti Sveučilišta, one se obavljaju se isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u posebnu aplikaciju na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu uz pomoć elektroničkog identiteta (AAI). Studenti koji će sudjelovati u natječaju mogu se prijaviti u samo jednoj od kategorija.

– Povjerenstvo za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu će nakon što razmotri sve pristigle prijave, utvrditi popis kandidata koji ispunjavaju uvjete i kriterije natječaja te sastaviti privremenu rang-listu kandidata koji ostvaruju pravo na stipendiju te istu objaviti na mrežnoj stranici Sveučilišta. Kandidati koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu u roku od tri dana od dana objave privremene rang-liste na mrežnoj stranici Sveučilišta podnijeti Povjerenstvu za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu pisani prigovor elektroničkim putem na adresu: stipendije@unizg.hr, priopćeno je sa Sveučilišta u Zagrebu.

Otvoren natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu u 2021., dobiva ju više studenata
Share via
Copy link
Powered by Social Snap