Pretraga

Poznati dobitnici Rektorove nagrade: Nagrađeno ukupno 186 radova, donosimo popis

A- A+

Zagrebačko sveučilište objavilo je dobitnike Rektorove nagrade. Ovo je, napomenimo, već šesta godina zaredom da studenti ne dobivaju novac uz nagradu. To je ukinuo aktualni rektor Damir Boras još 2016. godine.

rektorova nagrada 2017

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras, na temelju prijedloga posebnog povjerenstva za dodjelu rektorove nagrade, nagradio je ukupno 186 radova. Radi se o radovima koje su sastavnice, dakle fakulteti i akademije, predložile da budu nagrađeni na sveučilišnoj razini.

Radovi u pet kategorija

Nagrada se dodjeljuje u pet kategorija. Tako postoji: nagrada za individualni znanstveni ili umjetnički rad s jednim do dva autora; nagrada za timski znanstveni ili umjetnički rad s tri do deset autora; Nagrada za individualni ili timski znanstveni i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja, s jednim do deset autora; nagrada za “veliki” timski znanstveni i umjetnički rad s više od deset autora; i nagrada za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova.

O dodjeli priznanja Rektorove nagrade, navode sa zagrebačkog sveučilišta, obavijestit će naknadno. Izložba postera nagrađenih radova održat će se virtualno, a upute za izradu postera bit će poslane izravno studentima dobitnicima. Podsjetimo,

Šesta godina zaredom bez novčane nagrade

Rektorovu nagradu, barem na zagrebačkom sveučilištu, preciznije bi bilo nazivati priznanjem, budući da nagrade, u vidu novca, nema. Tako je sve od 2016. kada je još uvijek aktualni rektor Damir Boras ukinuo novčani dio nagrade koji je iznosio 1.500 kuna. Sada studenti dobiju povelju i refundiraju im se novac utrošen na izradu izložbenih plakata za nagrađene radove. Ovo je sad već šesta godina zaredom da zagrebački studenti ne dobivaju novac uz Rektorovu nagradu.

– Temeljna kvaliteta Rektorove nagrade je da identificira vrhunske studente. U slučajevima kad bi jednu Rektorovu nagradu dobilo više studenata svakom bi pripalo 200 ili 300 kuna što je smiješno. Iako više nema novčane naknade, povećali smo broj nagrada, rekao je 2016. Boras.


U dokumentu ispod možete vidjeti popis ovogodišnjih dobitnika Rektorove nagrade. (Napomena: ako vam se dokument ne prikazuje, potrebno je osvježiti stranicu)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [801.91 KB]

rektorova nagrada 2017
Share via
Copy link
Powered by Social Snap