Pretraga

Pravni fakultet zavijen u crno, preminuo student: ‘Mnogo dobrote zasadio je na ovom svijetu’

A- A+

Tužna vijest stiže sa zagrebačkog Pravnog fakulteta – nakon borbe s opakom bolešću, preminuo je student Kristian Jukić. Prošle zime Kristijanovi su prijatelji iz Rugvice pokrenuli veliku humanitarnu akciju kojoj se priključio i Studentski zbor Pravnog. Danas se opraštaju od njega.

– Drage kolegice i kolege, prenosimo vam tužnu vijest. Danas nas je napustio naš dragi kolega i prijatelj Kristian Jukić. Kristian nas je nažalost napustio nakon bitke s opakom i teškom bolesti. Mnogo dobrote zasadio je na ovom svijetu, a sada će mirno živjeti u vječnosti. Počivao u miru Božjem, poruka je kojom se danas od svog kolege Kristiana oprostio Studentski zbor Pravnog fakulteta.

Igrajući nogomet, 19-godišnji Kristian je primijetio bol u nozi. Majka ga je nagovorila da ode na pregled te je uskoro saznao kako je zapravo jako bolestan. No i nakon teške dijagnoze, kažu prijatelji, ostao je jakog duha.

– Nakon tog, na prvu bezazlenog pregleda, stvari krenuše nagore. Kristian i tada sretan i nasmijan ode na operaciju kičme i ustanoviše mu karcinom središnjeg živčanog sustava. Za sve šok i tuga, ali ne i za Kristiana, on ponovno sve to prihvati s osmijehom i rečenicom ‘Bit će to sve dobro’. Pogledasmo svi u njega i tada shvatismo da ispred nas u toj sobi nije ležao običan mladić, čovjek, dječak kojeg smo svi do tada gledali kao mlađeg brata, tada smo shvatili da se ispred nas nalazi lav, borac i čovjek koji je svojom snagom spreman pomicati planine i rijeke, tako su Kristiana opisali njegovi prijatelji iz Rugvice.

Oni su zimus pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za liječenje u inozemstvu. Akciji se kasnije priključio i Studentski zbor Pravnog fakulteta, a sredstva je donirao i sam fakultet. Ipak, opaka bolest bila je jača.

Posljednji ispraćaj studenta koji je digao na noge sve prijatelje i kolege bit će u ponedjeljak, 03. kolovoza u 11:40 na groblju Miroševac.

Pravni fakultet zavijen u crno, preminuo student: ‘Mnogo dobrote zasadio je na ovom svijetu’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap