Pretraga

Igrajući nogomet primijetio je bol u nozi: Zagrebački student obolio od tumora i treba vašu pomoć

A- A+

Student zagrebačkog Pravnog fakulteta Kristian Jukić, igrajući nogomet, primijetio je bol u nozi. Odlaskom liječniku, uspostavilo se da ima karcinom središnjeg živčanog sustava. Kristijanovi prijatelji iz Rugvice pokrenuli su akciju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje svog, kako ga opisuju, snažnog i uvijek nasmijanog sumještanina. Zasad su prikupili preko 400.000 kuna, no za liječenje u Njemačkoj potrebno mu je oko 150.000 eura. Novac za liječenje možete uplatiti na račun, a u akciju su se uključili i Jukićevi kolege s Pravnog fakulteta.

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu | Foto: srednja.hr

Dragi prijatelji, u tijeku je humanitarna akcija za našeg Kristiana Jukića, našeg mještanina iz Rugvice, objavila je Mladež Rugvica.

Izdvojeni članak

Studenti preko humanitarnih aukcija prikupili više od 30.000 kuna

Njihov sumještanin Kristian je, u svojoj 19 godini, obolio od tumora središnjeg živčanog sustava.

– Za liječenje ove zloćudne bolesti, potrebno je prikupiti između 100 i 150 tisuća eura kako bi Kristian mogao otići u njemačku kliniku Universitäts Klinikum Heidelberg na liječenje. Molim Vas da uplatom na žiro račun koji je otvorila njegova majka Perka Jukić, broj HR0523600003118363652 pomognete u borbi protiv ove bolesti. Također možete pomoći donacijom na njegovu adresu, Kaptolska 3, Svibje, 10 361 Sesvetski Kraljevec, napomenuli su Kristijanovi prijatelji.

‘Kristijan je uvijek vedar i nasmijan, borac je u duši’

A na Facebooku su detaljno opisali i njegovu tešku životnu priču.

Kristijan je, naime, vrlo rano ostao bez oca pa ga je majka sama odgajala.

A prisjetili su se Rugvičani i Kristijanova prvog dana škole.

– Dječaka koji kada je došao na vrata učionice 1.B razreda jedva da smo i zamijetili. Vjerujte nam, ni dan danas ne znamo kako je sam nosio svoju torbu od busa do škole. Vrijeme ne umorno nastavi dalje, godine prođoše,a Kristian izraste u izvrsnog nogometaša,učenika i najbitnije u vrhunskog mladića punog veselja i sreće. Mladića koji je gledao uvijek prema uspjehu i istom težio, a poraz uvijek prihvatio s osmjehom te iz njega uvijek vadio ono najbolje, kažu o prijatelju.

Prvo je osjetio bol u nozi, onda je krenulo nagore

Igrajući nogomet, Kristijan je primijetio bol u nozi. Majka ga je nagovorila da ode na pregled te je uskoro saznao kako je zapravo jako bolestan. No i nakon teške dijagnoze, kažu prijatelji, ostao je jakog duha.

– Nakon tog, na prvu bezazlenog pregleda, stvari krenuše nagore. Kristian i tada sretan i nasmijan ode na operaciju kičme i ustanoviše mu karcinom središnjeg živčanog sustava. Za sve šok i tuga, ali ne i za Kristiana on ponovno sve to prihvati s osmijehom i rečenicom ‘Bit će to sve dobro’. Pogledašmo svi u njega i tada shvatismo da ispred nas u toj sobi nije ležao običan mladić, čovjek, dječak kojeg smo svi do tada gledali kao mlađeg brata, tada smo shvatili da se ispred nas nalazi lav, borac i čovjek koji je svojom snagom spreman pomicati planine i rijeke, rekli su o Kristijanu.

Uključile se i kolege s fakulteta, štandovi na nekoliko lokacija

U akciju prikupljanja pomoći za Jukića krenuli su i njegovi kolege sa zagrebačkog Pravnog fakulteta. Akciju je pokrenuo Studentski zbor toga fakulteta. Oni su već prvi dan skupili oko 4.000 kuna, a kako doznajemo, i fakultet će uplatiti određen iznos za Kristijanovo liječenje.

Izdvojeni članak

Bravo mladi: Više od dvije i pol tisuće njih sudjeluje u volonterskoj akciji 72 sata

– Napominjem kako Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu nije organizator cijele humanitarne akcije, nego samo organiziramo prikupljanja sredstava na fakultetu. No ipak, Kristian nam je kolega s fakulteta tako da imamo osobitu želju da akcija bude što uspješnija, kaže predsjednik Studentskog zbora PFZG-a Boris Rajić.

Objašnjava kako su štandovi na kojima se prikupljaju sredstva su otvoreni u Studentskom centru na Savskoj, na Pravnom fakultetu, u SD Cvjetno naselje i još nekoliko fakulteta i menzi, a kako se neki fakulteti još priključuju akciji, nema potpuni popis. Novac će se na štandovima prikupljati do petka, 15. studenog.

Donacije možete uplatiti i na račun

Ako novac za Kristijanovo liječenje želite uplatiti na račun, ovo su podaci za uplatu:

PERKA JUKIĆ
Kaptolska 3, Svibje, 10 361 Sesvetski Kraljevec, Croatia.
Account No. (IBAN): HR0523600003118363652
SWIFT: ZABA HR 2X
PAYMENT DESCRIPTION: za potrebe liječenja Kristiana Jukića 

Igrajući nogomet primijetio je bol u nozi: Zagrebački student obolio od tumora i treba vašu pomoć
Share via
Copy link
Powered by Social Snap