Pretraga

Predsjedničko mjesto SZ-a na šibenskom Veleučilištu omiljeno među studentima

A- A+

Studentski zbor Veleučilišta u Šibeniku od 11. veljače ostaje bez čelnika jer aktualnom predsjedniku Matiji Blaće ističe drugi jednogodišnji mandat te nema pravo dalje obnašati tu dužnost niti se za istu boriti. Izbori se provode 20. siječnja, a mjesto predsjednika Zbora na VUŠ-u jako je popularno jer se za isto natječe čak 26 studenata.

Foto: Facebook

Šibenskom Veleučilištu uskoro predstoje studentski izbori, jer 11. veljače istječe drugi mandat predsjedniku Studentskog zbora VUŠ-a Matiji Blaće. Stoga će šibenski studenti 20. siječnja birati novog predsjednika ili predsjednicu, što će se odvijati pod budnim okom predsjednice Izbornog povjerenstva Antonele Poljičan. No ovogodišnji izbori su zanimljivi jer su studenti pokazali veliku zainteresiranost za predsjedničkom pozicijom jer se prijavilo 26 kandidata i njihovih zamjenika, piše Šibenik In.

Izdvojeni članak

Šibenik dobiva studentsku menzu! Ministar odobrio milijun kuna za uređenje

– Potvrđene su kandidature, ja nisam na listi jer više ne mogu biti
predsjednik, ali mogu biti član Skupštine. Ipak, vrijeme je da neke
druge osobe preuzmu Studentski zbor. Naravno, drago mi je da je interes
za studentske izbore velik, a imamo više kandidata nego ikad što znači
da raste studentski aktivizam na Veleučilištu i u gradu, izjavio je Blaće za navedeni izvor te dodao da će novim članovima Zbora stajati na
raspolaganju jer bi bilo šteta da se njegovo stečeno znanje
izgubi tek tako.

Tko se sve našao među 26 natjecatelja za novog čelnika SZVUŠ-a pogledajte u dokumentu ispod.

Za kraj treba istaknuti da će mandati Matije Blaće biti zapamćeni po tome što su studenti organizirali prvu ‘vušijadu’, prvi put će dobiti organiziranu prehranu u svom prostoru, ali su pohodili i brojna natjecanja u znanju i sportu. Kako je to izgledalo u protekle dvije i pol godine, pogledajte u videu kojeg su nedavno objavili predstavnici Studentskog zbora.