Pretraga

Preminuo dugogodišnji suradnik zagrebačkog faksa koji je ‘odgojio’ brojne današnje novinare

A- A+

Preminuo je Darko Vizek, dugogodišnji suradnik Fakulteta političkih znanosti koji je brojne generacije naučio kako se radi emisija uživo. Sudjelovao je u pokretanju TV studija prije 21 godinu iz čega je kasnije nastala Televizija Student. Kako su izvijestili s Televizije Student, Vizeka su obožavali studenti, demosi i suradnici.

preminuo darko vizek

Darko Vizek | foto: Fakultet političkih znanosti

U 84. godini života preminuo je Darko Vizek, dugogodišnji suradnik Fakulteta političkih znanosti (FPZG) koji je prije 21 godinu sudjelovao u pokretanju TV studija na FPZG-u iz kojeg je kasnije nastala Televizija Student. Kako su izvijestili s Televizije Student, Vizek je jedan od onih koji je stvarao televiziju.

– Zvuk klompi bio je znak za ‘ide Vizek’. U tih dvadesetak kvadrata TV studija naučio si brojne generacije kako se radi emisija uživo. Obožavali su te studenti, demosi i suradnici. A o legendama se i danas priča, napisali su s Televizije Student.

Vizek je također bio redatelj koji je diplomirao na FPZG-u. Na FPZG-u djelovao je nakon odlaska u mirovinu 2002. pa sve do 2010. godine. Bio je voditelj TV studija i mentor. Na Televiziji Zagreb od 1966. do 200. godine režirao je brojne dječje, obrazovne, dokumentarne i informativne emisije te serije.

Neke od njih su Mendin program, Škrinjica koja priča, Mornar na triciklu, Laku noć, djeco, Patuljci pojma imaju i Pola ure kulture. Osmislio je prvu seriju emisija Nedjeljno popodne, a najveći redateljski doprinos dao je u informativnom programu. Također, realizirao je prvi Dnevnik Televizije Zagreb te je jedan je od prvih redatelja koji se specijalizirao za produkciju emisija uživo.

Copy link
Powered by Social Snap