Student splitskog FESB-a na prozor u domu zalijepio kukasti križ pa završio na sudu

Neslana šala 21-godišnjeg je Zagrepčana koji studira na splitskom FESB-u koštala živaca, ali i novaca. Naime, na prozor svoje studentske sobe iz sebi zabavnog razloga odlučio je zalijepiti kukasti križ, zbog čega je završio na sudu i sada mora platiti kaznu.

Studentski kampus Split| foto: www.scst.unist.hr

Kako piše Slobodna Dalmacija, FESB-ovca je Prekršajni sud u Splitu optužio za ‘remećenje javnog reda i mira isticanjem kukastog križa’, zbog čega student mora platiti kaznu u visini od 500 kuna. U optužnici stoji kako je u splitskom Studentskom kampusu 23. prosinca prošle godine na prozor Studentskog doma zalijepio kukasti križ od papira, i to tako da se vidi s ulice.

Student FESB-a ispisan s faksa, a 2.000 eura letjelo kroz prozor

Student je krivnju priznao kazavši kako se radilo o šali, a ne ideologiji koju on slijedi. Naime, kako je tada bilo predbožićno vrijeme i svi su ukrašavali prozore, on je odlučio napraviti jednu suprotnost.

– Kako je mjesto na kojem je okrivljenik istaknuo navedeni crtež javno mjesto jer je prozor na kojem je crtež bio istaknut okrenut prema ulici te je vidljiv građanima, a što proizlazi iz fotografije mjesta događaja, okrivljenik je svojim postupanjem ostvario sva zakonom propisana obilježja prekršaja za kojeg se tereti jer je na javnome mjestu istaknuo crtež koji je simbol nacizma, navodi sutkinja Prekršajnog suda u svojoj presudi, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Odgovori