Pretraga

Studenti četiriju visokih učilišta i ove godine dobivaju stipendiju Ministarstva od 10.000 kuna

A- A+

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je javni poziv kojim su pozvana visoka učilišta biotehničkih znanosti s područja Slavonije, Baranje i Srijema da dostave podatke o iskazanom interesu studenata za korištenje sredstava stipendija za akademsku godinu 2021./2022. Riječ je o stipendijama koje se dodjeljuju studentima četiriju visokih učilišta: Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku, Sveučilišta u Slavonskom Brodu i Veleučilišta u Požegi.

novac kune

Foto: srednja.hr

Iz Ministarstva poljoprivrede priopćeno je kako će već treću godinu zaredom dodjeljivati bespovratna sredstva, odnosno stipendije studentima viših godina preddiplomskih i diplomskih studija u poljima agronomije, biotehnologije, prehrambene tehnologije i nutricionizma s područja Slavonije, Baranje i Srijema.

Stipendija je namijenjena studentima viših godina

Stipendija iznosi 10.000 kuna za jednu akademsku godinu, a primati ju mogu studenti Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku, Sveučilišta u Slavonskom Brodu i Veleučilišta u Požegi.

– Pravo na dodjelu stipendija imaju redoviti i izvanredni studenti 2. i 3. godine preddiplomskih sveučilišnih i stručnih studija te studenti 1. i 2. godine diplomskih sveučilišnih ili specijalističkih diplomskih stručnih studija upisani u studijske programe koji su u akademskoj godini za koju se dodjeljuje stipendija prvi puta upisali godinu studija za studijski program iz biotehničkih znanosti, piše u pozivu Ministarstva.

Izdvojeni članak

Novi problemi sa stipendijama u Zagrebu, ukida se jedna vrsta studentske: ‘Mnogo nas je računalo na nju’

Studenti se javljaju na poziv faksa, a ne Ministarstvu

Procedura izgleda tako da visoka učilišta otvaraju javni poziv za studente, a onda vrše evaluaciju prijavitelja i odabiru kandidate za stipendiju, te Ministarstvu dostavljaju prijavu s potrebnom dokumentacijom. Studenti će se na fakultetima moći prijavljivati do 29. studenog, dok visoka učilišta Ministarstvu moraju dostaviti prijave i dokumentaciju studenata do 8. prosinca.

-U akademskoj godini 2019./2020. na sva četiri visoka učilišta realiziran je ukupno 841 ugovor sa studentima u iznosu od 8,41 milijun kuna. Za akademsku godinu 2020./2021. realizirano je ukupno 897 ugovora sa studentima u iznosu od 8,97 milijuna kuna, poručuju iz Ministarstva uz dodatak kako ova ‘potpora ima za cilj zadržati mlade na selu te na taj način promijeniti strukturu poljoprivrednih gospodarstava i modernizirati poljoprivrednu proizvodnju koja predstavlja jednu od strateških grana hrvatskog gospodarstva.’

U nastavku se nalazi tekst javnog poziva Ministarstva poljoprivrede. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Download

Studenti četiriju visokih učilišta i ove godine dobivaju stipendiju Ministarstva od 10.000 kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap