Pretraga

Studenti kuhaju za studente: U ponedjeljak tihi prosvjed ‘Menza grad – studentski jad’

A- A+

Udruzi Studenti za studente Split dosadilo je slušati isprazna obećanja od odgovornih da će uskoro dobiti menzu u centru grada. Stoga su odlučili provesti akciju ‘Menza grad – studentski jad!’ koju će održati 5. svibnja od 12 do 14 sati ispred bivšeg restorana Index. U navedenom razdoblju članovi S4S-a će dijeliti besplatnu kuhanu hranu svim splitskim studentima.

Split je drugi najveći studentski grad u Hrvatskoj, no mladi u tom dalmatinskom središtu još uvijek nemaju željno iščekivanu menzu u centru. Udruzi Studenti za studente Split prekipjelo je te ponukani nikad ispunjenim obećanjem danim prije godinu dana da će dobiti restoran, odlučili su se upustiti u mirni prosvjer. Naime, u ponedjeljak 5. svibnja od 12 do 14 sati organiziraju akciju ‘Menza grad – studentski jad!’ kada će dijeliti besplatnu kuhanu hranu svim splitskim studentima, objavili su na svojoj web stranici S4S-ovci.

Izdvojeni članak

Udruga studenata pruža različite poslovne usluge

Studenti više sati provode u redovima za hranu

Trenutno se hrane u menzama na FESB-u, Ekonomiji, Spinutu te Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije, što međutim nije dovoljno jer su u istima prevelike gužve.

– S obzirom na otvorenje novog studentskog doma na kampusu, prehrambeni kapaciteti gore navedenih menzi-restorana su krcati. Već sada smo suočeni s višesatnim redovima u menzama koji će, po otvorenju Mamutice, postati i puno veći, naveli su u svojoj najavi iz Udruge S4S.

Izdvojeni članak

Saznajte od čega se pravi riblja juha u menzama!

Svima s X-icom besplatan obrok

Dijeljenje besplatne hrane za sve splitske studente provest će se ispred nekadašnjeg restorana Index u Ulici Petra Svačića, a u besplatnom obroku uživat će sve fakultetlije koje predoče svoju X-icu.

– Akcija je osmišljena kao „mini prosvjed“ kojim želimo ukazati na postojeću problematiku, osvijestiti Ministarstvo, Grad, Sveučilište i Studentski centar kako mi studenti ne pristajemo više na prazna obećanja. Zahtijevamo od nadležnih da ispune dugo davano obećanje već OVE akademske godine!, obrazloženje je studenata splitskog Sveučilišta.

Izdvojeni članak

Splitski studenti gladni: ‘Koja Bolonja, oćemo Bolognese!”

Besplatni meni koji su studenti pripremili

Studenti koji se odazovu akciji te odluče pojesti topli i ukusno obrok, bez da isti plaćaju, u ponedjeljak će moći birati sljedeća jela:

  • Mesni gulaš

  • Salata od krumpira

  • Špageti milanese

  • Polpete od Cous cous-a i tunjevine

  • Sendviči

  • Voda

Studenti kuhaju za studente: U ponedjeljak tihi prosvjed ‘Menza grad – studentski jad’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap