Studentski časopis Global analizira zašto je bitka lijevih i desnih zasjenila bitku za znanje i pita se čemu služi Senat

U 28. broju studentskog časopisa Global, veliki prilog na stranicama 4. i 5. posvećen je analizi Cjelovite kurikularne reforme. Sami tekst ima zanimljivi naslov koji otkriva trenutačnu polariziranost u Hrvatskoj po pitanju obrazovanja – Bitka lijevih i desnih zasjenila bitku za znanje.

28. broj Globala

Sami tekst o kurikularnoj reformi je osim prostora na 4. i 5. strani dobio svoje mjesto i na naslovnici koja je posvećena studentima i liječničkim pregledima, a govori o bolesnoj logici liječenja studenata u Zagrebu.

Tekst u kojem se govori kako je bitka za obrazovanje zasjenjena, opremljen je s fotografijom nastaloj na prosvjedu za kurikularnu reformu 1. lipnja. Ističe se transparent ‘Čemu služi Senat?‘ koji su izradili studenti Hrvatskih studija za vrijeme Marša za znanost.

Cijeli Global možete pročitati na linku ovdje, a preporučujemo vam i poseban prilog na šest strana ‘KAKVE NOVINARE I NOVINARSTVO TREBAMO U HRVATSKOJ? Intervjui sa sedam ključnih novinskih glavnih urednika‘. a koji vam je dostupan na linku ovdje.

Izdavač Globala je Fakultet političkih znanosti u Zagrebu

Odgovori