Pretraga

U studentskim domovima još ima mjesta, SC pozvao studente da se jave ako žele sobu

A- A+

U studentskim domovima u Splitu ostalo je praznih mjesta jer dio studenata koji je ostvario pravo nije rezervirao smještaj. Studentski centar objavio je kako se zbog toga spušta broj bodova potrebnih za ostvarenje prava, ali se studenti koji su sudjelovali u natječaju i koji žele sobu nakon spuštanja praga, moraju prijaviti putem online obrasca.

Novoobnovljeni SD Bruno Bušić; foto: SC Split

– S obzirom na to da dio studenata koji su ostvarili pravo na dom nisu rezervirali svoj smještaj, čime se podrazumijeva da su odustali od smještaja u domu, ostalo je slobodnih kapaciteta u domovima. Obavještavamo sve studente koji putem natječaja za smještaj u studentske domove nisu ostvarili pravo na smještaj da se prijave putem LINKA , ako i dalje žele smještaj u domu. Samo prijavljene studente ćemo uključiti u spuštanje rang ljestvice kako bi maksimalno ubrzali popunjavanje smještajnih kapaciteta. Za sada je odustalo preko 50 studenata od smještaja u domu, priopćeno je iz Studentskog centra u Splitu.

Izdvojeni članak

Rektor drugog najvećeg sveučilišta najavio izgradnju novog studentskog doma

Studenti koji su sudjelovali u natječaju, a i dalje imaju interes za useljenjem u studentske domove obrazac moraju ispuniti najkasnije do  30. rujna u 10 sati. Iz SC-a Split kažu i kako će redoslijed pozivanja na useljenje prijavljenih studenata ovisiti o ostvarenim bodovima na natječaju, a započet će od 1. listopada.

Također, studenti koji su ostvarili pravo na natječaju, a jer kapaciteti nisu popunjeni, mogu zatražiti premještaj u drugi dom. Premještaj mogu zatražiti putem obrasca na LINKU najkasnije do 30. rujna u 10 sati, a redoslijed pozivanja na premještaj također ovisi o bodovima ostvarenim na natječaju.

– Uvidom u slobodna mjesta izvijestit ćemo studente jesu li ostvarili pravo premještaja, poručili su iz SC-a Split.