Pretraga

Sveučilište u Zagrebu ima 258 novih doktora znanosti i umjetnosti: Ovo su njihova imena

A- A+

Sveučilište u Zagrebu dobilo je 258 novih doktora znanosti i umjetnosti. Svečana promocija doktorskih kandidata održat će se ove nedjelje u Hrvatskom narodnom kazalištu.

foto: pixabay

Kako su priopćili sa Sveučilišta u Zagrebu, ove nedjelje u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u 10 i 13 sati, održat će se dvije svečane promocije doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom prve svečanosti bit će promoviran 121 doktorski kandidat, a tijekom druge njih 137, dakle ukupno njih 258. Najviše, njih 49, svoju novu titulu steklo je na zagrebačkom Medicinskom fakultetu.

Izdvojeni članak

Veliki incident na promociji: Rektor Boras vikao na diplomanta koji mu nije pružio ruku

– Doktorski kandidati bit će odjeveni u svečane odore (toge) i akademske kape, te će od zgrade Sveučilišta u Zagrebu do zgrade Hrvatskoga narodnoga kazališta doći u dvjema povorkama koje će predvoditi dva sveučilišna pedela, zbog čega će između 9.20 i 9.30 sati te između 12.20 i 12.30 sati kratkotrajno biti obustavljen promet na sjevernoj strani Trga Republike Hrvatske. Pet minuta poslije, povorka prorektora i dekana predvođena rektorom ući će u zgradu Hrvatskoga narodnoga kazališta. Promocije će započeti svečanim ulaskom rektora, prorektora i dekana na pozornicu HNK-a, nakon čega će biti intonirana himna Republike Hrvatske. Na svečanosti će uslijediti govor rektora Damira Borasa. Nakon što kandidati izgovore tekst prisege i rektor ih proglasi doktorima znanosti i umjetnosti, promovirani kandidati prebacit će kićanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime će i simbolično ući u novo i više akademsko zvanje. Uslijedit će uručivanje diploma te upisivanje promoviranih u knjigu doktora. Svečanosti će završiti akademskom himnom Gaudeamus igitur, stoji u priopćenju Sveučilišta.

U nastavku se nalaze imena doktorskih kandidata koji će u nedjelju biti promovirani, a ako vam dokument nije vidljiv potrebno je osvježiti stranicu.

Sveučilište u Zagrebu ima 258 novih doktora znanosti i umjetnosti: Ovo su njihova imena
Share via
Copy link
Powered by Social Snap