Pretraga

Velika kontrola soba u studentskim domovima: ‘Zatekli smo četiri osobe koje nisu stanari’

A- A+

Iako se nastava na fakultetima većinom provodi na daljinu, značajan broj studenata ostao je u mjestu studiranja. Dio stanara u zagrebačkim domovima proteklih je dana iznenadila kontrola koju provodi uprava Studentskog centra. U dosadašnjem tijeku kontrole u sobama su zatečene četiri osobe koje na natječaju niu ostvarile pravo na smještaj.

Foto: Dominik Smolak

Stanari studentskih domova u Zagrebu ovih su dana imali bliski susret s kontrolorima uprave SC-a, koji su provjeravali njihove identitete.

Otkrivene četri osobe koje nisu ostvarile pravo na dom

Kako nam kažu iz Studentskog centra, provode se redovite sanitarne kontrole, kontrole ostvarenog prava na smještaj i općenite kontrole poštivanja epidemioloških mjera sukladno Pravilniku o domskom redu i uvjetima boravka studenata u studentskim domovima Studentskog centra u Zagrebu.

– Kontrole će se i dalje kontinuirano provoditi, uz pridržavanje epidemioloških mjera, odgovara nam Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj SC-a.

Kontrole se provode u sva četiri studentska doma SC-a u Zagrebu, a Bošnjak otkriva i da su u dosadašnjem tijeku kontrole u sobama pronađene osobe koje nisu ostvarile pravo na smještaj.

– Za sada su u dva studentska doma zatečene su četiri osobe koje nisu stanari doma. Od toga su u dva slučaja izrečene mjere iseljenja stanara iz studentskog doma, a u dva slučaja se još vodi postupak kako bi se utvrdilo činjenično stanje, kaže nam Bošnjak i dodaje kako su prekršaji utvrđeni u studentskim domovima ‘Stjepan Radić’ i ‘Cvjetno naselje’.

Izdvojeni članak

Ministrica obišla novoizgrađeni studentski dom: Imamo fotografije, pogledajte kako izgleda

U slučaju prekršaja – stroge kazne

Podsjetimo, zbog epidemije je ulazak u dom zabranjen osobama koje nisu ostvarile pravo na smještaj. I prije epidemije studenti su bili dužni prijaviti osobe koje će prespavati u njihovoj sobi. U slučajevima kada kontrolori SC-a utvrde da se u sobi nalaze osobe koje nisu ostvarile pravo na smještaj, kazne mogu biti poprilično stroge. Najstroža se izriče studentima koji se bave kupoprodajom smještaja.

– Disciplinske mjere mogu biti od opomene do trajnog gubitka prava na smještaj u studentskome domu za cijelo vrijeme studiranja. Mjera se izriče sukladno zatečenim okolnostima, a izriče je upravitelj studentskog doma. Pravo na smještaj u studentskom domu je osobno pravo studenta i nije prenosivo na drugu osobu. Studentski centar u Zagrebu obavlja intenzivne kontrole ostvarenog prava i sukladno Pravilniku o domskom redu i uvjetima boravka studenata u studentskim domovima sankcionirat će prekršitelje. Apeliramo na studente da se i dalje pridržavaju kućnog reda, epidemioloških mjera te da ne primaju goste u sobe. Dosadašnjom uspješnom suradnjom sa studentima i njihovim predstavnicima uspjeli smo zadržati dobru zdravstvenu situaciju kako stanara tako i djelatnika Studentskog centra u Zagrebu te je svima u interesu da tako i ostane. Svim studentima zahvaljujemo se na suradnji, poručuje Bošnjak.

Velika kontrola soba u studentskim domovima: ‘Zatekli smo četiri osobe koje nisu stanari’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap