Pretraga

Poznati zagrebački fakultet dobio novog dekana: Na čelnoj će poziciji biti iduće tri godine

A- A+

Veterinarski fakultet u Zagrebu dobio je novog dekana. Marko Samardžija na tom je faksu preko dvadeset godina, a iduće će tri godine biti na čelnoj poziciji.

https://www.facebook.com/264562343594943/posts/5439753776075748/

Veterinarski fakultet u Zagrebu, jedini te vrste u cijeloj državi, ovih je dana izabrao nvoog dekana. Novi dekan, koji će na dužnost stupiti početkom iduće akademske godine, odnosno prvog dana listopada, je Marko Samardžija, redoviti profesor u trajnom zvanju na Klinici za porodništvo i reprodukciju, gdje trenutno obnaša dužnost predstojnika. Mandat dekanu Veterinarskog fakulteta treaje tri akademske godine.

Samardžija je rođen 1972. u Zagrebu. S 26 godina diplomiran a Veterinarskom faksu te se iste godine zapošljava kao znanstveni novak na Klinici za porodništvo i reprodukciju. Svoju magistarsku raspravu pod naslovom Priprema bičje sperme u postupcima oplodnje in vitro brani 2003. i tako postaje magistar znanosti iz područja Tetiogeniologija domaćih životinja.

Iste godine zaposlen je kao mlađi asistent na Klinici za porodništvo i reprodukciju te postaje suradnik na svom prvom projektu Utjecaj puerperija na međutelidbeno razdoblje i servis period u goveda pod voditeljstvom Tomislav Dobranića. Dvije godien nakon, 2005. obranio je doktorsku disertaciju pod naslovom Biokemijske i hormonske aktivnosti jajnika tijekom puerperija krava različite mliječnosti na Veterinarskom fakultetu.

marko samardžija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap