Pretraga

[Ideja godine ’21] Otvorene prijave, najbolja srednjoškolska ideja osvaja 10.000 kn

A- A+

Srednjoškolci, pozor! Ideja godine, natjecanje koje traži najbolju poslovnu ideju, devetu godinu otvorilo je prijave. Kao i do sada traže se kreativna, inovativna i hrabra tehnološka rješenja i ideje. Najbolji tim ili pojedinca nagrađujemo sa 10.000,00 kn bruto. Otkrijte kako se prijaviti!

ideja godine 2021

Prijavi se na Ideju godine i osvoji glavnu nagradu u vrijednosti od 10.000 kuna!

Ideja godine natjecanje je za srednjoškolce koji žele poduzeti svoj prvi poduzetnički korak. Za razliku od školskih natjecanja na koja smo naviknuti, ne tražimo da nam pokažete znanje u školskom gradivu. Želimo čuti vaš poslovni plan, a u njemu tražimo inovativnost, kreativnost, ali i dobre prezentacijske vještine.

Pri tome, morate koristiti internet ili neku od novih tehnologija, primjerice umjetnu inteligenciju, internet stvari (IoT), digitalno proširena stvarnost (AR), robote, blockchain, virtualnu stvarnost, bespilotne letjelice, 3D ispis ili nešto sasvim drugo. Želimo čuti kako nove tehnologije planirate koristiti kako biste riješili neki od problema koji muče vas, vašu okolinu ili cijelo društvo. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje.

Rane prijave traju do 26. ožujka

Prijaviti se možete odmah, a do 26. ožujka traju rane prijave. Svi koji do tada pošalju svoje prijave, dobit će recenziju stručnog žirija i mogućnost da svoju prijavu poprave. Krajnji rok za prijavu na natjecanje je 18. travanj. Finaliste proglašavamo 23. travnja.

Prijaviti se možete sami ili u timu od najviše troje ljudi. Ako se prijave timovi s više od tri člana, njihove prijave nećemo uzeti u obzir. Pri razradi svoje ideje možete tražiti pomoć profesora/ice, no onda ih morate navesti kao mentora/icu.

Izdvojeni članak
ideja godine 2021

[Ideja godine ’21] Često postavljana pitanja

Kako se prijaviti?

Prijaviti se možete tako da nam pošaljete svoj poslovni plan na mail [email protected] Poslovni plan koji morate ispuniti možete skinuti ovdje.

Ako nikada prije niste čuli za poslovni plan, ne brinite. U dokumentu kojeg ste preuzeli objašnjena je svaka točka i detaljno navodimo što od vas tražimo. Ukratko, morat ćete razraditi pet osnovnih točaka: poslovna ideja, tržište prodaje, marketinške aktivnosti, financijski podaci, društveno odgovorno poslovanje.

Plan ne smije biti manji od četiri stranice, ali po mogućnosti ne duži od 15-ak strana. Ako je duži, nećete gubiti bodove. Cijeni se svaki dodatni prikaz rada, kroz video formu, prezentaciju ili neki drugi originalni oblik.

Pripreme za finale

Nakon što se prijave zatvore, stručni žiri će ih pregledati i odabrati 10 najboljih koji će dobiti poziv na finale. Finale se održava 29. travnja u prostorima našeg zlatnog partnera, EFFECTUS poduzetnički studiji – visoko učilište. U slučaju da finale neće biti moguće održati zbog epidemioloških razloga, sve će se održati online.

Pobjednik je samo jedan i on kući odnosi 10.000,00 kuna bruto, a svi će finalisti, ako epidemiološka situacija to dozvoli, moći obići poslovne prostore naših partnera. Za sve finaliste koji nisu iz Zagreba bit će osiguran smještaj. Na dan finala osiguran je ručak i večera za sve sudionike.

Važni datumi

26. ožujak – rane prijave (mogućnost recenzije rada)

18. travnja – finalne prijave

23. travnja – proglašenje finalista

29. travanj – finale u prostorima Effectusa, večera i noćenje u Zagrebu / u slučaju loših epidemioloških uvjeta, finale će se održati online

30. travanj – doručak, obilazak partnera, odlazak kući (ovisno o epidemiološkoj situaciji)

Trebate još inspiracije?

Ovo su prijašnji pobjednici Ideje godine:

  1. izdanje – Eva Perković, Dora Dubravec i Mirna Lazar – I. gimnazija Varaždin – Mentorica Kristina Oršić Manojlović – Projekt Croatian Beaches
  2. izdanje – Ilija Perić – Tehnička škola Ruđera Boškovića – Mentor Milan Korać – Projekt In My Wave
  3. izdanje – Kristijan Žic, Marin Nižić i Slavica Blašković – Prirodoslovna i grafička škola Rijeka – mentor Matija Rubinić- Projekt Trampolin
  4. izdanje – Eva Šimec, Marija Djerdjaj i Denis Cvijanović – Srednja škola Vladimir Gortan Buje – mentorica Dolores Mihelić-Malbašić – Projekt Road Aid Black Box
  5. izdanje – Ante Toni Debelić – Salezijanska klasična gimnazija s pravom javnosti – mentorica Alenka Šuljić Petrc – Projekt GrowCity
  6. izdanje – Roko Radanović, Toma Puljak i Dražen Barić, mentorica Marija Rakić Mimica – III. Gimnazija/Elektrotehnička škola, Split – Projekt LiftOFF
  7. izdanje – Duje Štolfa i Antonio Nikolić, mentor Ante Bartulović – III. Gimnazija Split – Projekt SortIT
  8. izdanje – Ramal Salha – Elektrotehnička i prometna škola Osijek – Projekt Quillix

__________________________________________________________________________________

Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a zlatni partner projekta je EFFECTUS poduzetnički studiji – visoko učilište. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija i Medijska platforma Poduzetnik i Končar. Pokrovitelji projekta su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za odgoj i obrazovanje te Zagrebački inovacijski centar – ZICER. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. Pratite sve novosti na Facebook stranici Ideja godine, na stranici srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila [email protected]

Ako želiš redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplati se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca u nastavku.

ideja godine 2021
Share via
Copy link
Powered by Social Snap