Pretraga

Ako želite rasturiti esej na maturi, dođite na zanimljivu i korisnu radionicu

A- A+

Pisanje eseja na maturi za mnoge je vrlo zahtjevan posao, budući da uključuje logičko zaključivanje i neke vlastite analize. No, vjerovali ili ne radi se o vještini koju možete uvježbati i tako uspješno ‘odraditi’ i taj dio mature, zahvaljujući radionici koji organizira CeKaPe – Centar za kreativno pisanje.

Flickr

Izdvojeni članak

Albert Camus – Samo mi ne budi ‘Stranac’

Bilo da vam ne ide pisanje interpretativnog, komparativnog ili raspravljačkog eseja, od državne mature ne morate strahovati. Centar za kreativno pisanje, CeKaPe, organizira radionicu pisanja školskog eseja koja pruža uvid u osnovna pravila pisanja, kako takve vrste rada, tako i lektira i sličnih školskih radova na primjerima i temama srednjoškolskog programa. 

– Koristeći se znanjima iz teorije književnosti i povijesti književnosti na radionici ćemo vježbati artikulaciju vlastite interpretacije književno-umjetničkog teksta. Učit ćemo kako se piše analiza i kako se dijelovi uklapaju u cjelinu gotovog eseja i raditi na formiranju stava o raspravljačkim temama kao i sastavljati esej po zadanom nacrtu i smjernicama. Na koncu, radionica će pomoći učenicima i učenicama da smjeste književno umjetničko djelo u vlastiti svijet razumijevanja i poimanja te ih naučiti kako ga pročitati, njime se kretati s razumijevanjem i bez straha te najvažnije od svega kako artikulirati i organizirati vlastite misli i stavove, poručuju organizatori. 

Radionice se održavaju subotama i nedjeljama u 25 školskih sati, a detalje o radionici i kako se prijaviti možete doznati ovdje.

Ako želite rasturiti esej na maturi, dođite na zanimljivu i korisnu radionicu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap