Pretraga

Aspira – jedini studiji sa stručnom praksom od prve godine

A- A+

Ako ste u završnom razredu srednje škole vjerojatno ste proveli sate i sate tražeći studijski program koji je krojen baš po vašoj mjeri. U moru različitih izbora može se činiti teško primijetiti što je kvalitetno i što će vam omogućiti najbolju karijeru. Mi smo pronašli jedno visoko učilište koje svoju nastavu drži u Splitu i Zagrebu, a u svojem programu imaju jedinstvene studije s profesorima iz cijelog svijeta!

Visoka škola Aspira

Visoka škola Aspira već više od 10 godina provodi obrazovne programe u područjima vrlo traženim na tržištu. Kao Visoka škola provode četiri preddiplomska stručna programa: Hotelijerstvo i turizam, Gastronomija, Računarstvo i Sportski menadžment te specijalistički diplomski Sportskog menadžmenta i diplomski studij Hotelijerskog i turističkog menadžmenta. Osim studijskih programa provode i cjeloživotno obrazovanje u velikom broju različitih područja.

Kao najveću odliku studija na ovom visokom učilištu ističu praktičnu nastavu koju studenti mogu obavljati i u inozemstvu. Smatraju kako je to najbolji način za stjecanje iskustva i upijanje znanja te pripremu za budući posao. Također, ovakav pristup studiju pruža svim studentima priliku da dobiju uvid u poslove kojima se žele baviti.

Predstavit ćemo pojedine preddiplomske studijske programe za koje se možete prijaviti za prijemni ispit.

Hotelijerstvo i turizam

Ovaj smjer namijenjen je svima onima koji žele doći na upravljačke funkcije u ugostiteljstvu, turizmu i hotelijerstvu. S namjerom da proizvedu kvalitetne kadrove, na Aspiri su osmislili program specijalizacije, koji uključuje odabir usmjerenja nakon 4. semestra, uz obaveznu praksu u 6. semestru. Od usmjerenja studenti mogu odabrati Hotelski menadžment i Menadžment destinacijskih organizacija i kompanija.

Turizam postaje jedna od glavnih gospodarskih grana Hrvatske, a kako bi nastavila uzlaznom putanjom, potrebno je imati kvalitetne ljude koji znaju kako privući i zadržati turiste. Svjesni su to i na Aspiri, stoga su svoj program razvili u suradnji sa stručnjacima s tržišta i konstantno ga poboljšavaju kako bi se obrađivale suvremene teme.

– Preporučujem Visoku školu Aspira najviše zbog mogućnosti osposobljavanja te zapošljavanja već tijekom studija kroz praksu koja je moguća na svim smjerovima koje Aspira nudi. Stjecanje iskustva kroz praksu i u inozemstvu je ključna svakom studentu jer otvara nova vrata na stranom tržištu rada i omogućuje zapošljavanje. Ali to nije jedina prednost kojom se Aspira može pohvaliti. Bliskost profesora koji izlaze u susret studentima koji su istovremeno zaposleni i studiraju je iznimno bitna jer olakšava sam studij te potiče studente da se oblikuju u najbolju verziju sebe. Kao studentica Turizma nisam dobila znanje i iskustvo samo iz tog područja već i raznih bliskih poput barmenstva i sommelierstva. Nadogradnja znanja i iskustva je moguća kroz realizaciju raznih osobnih projekata te studijskih putovanja tijekom cijelog školovanja. Veliki broj različitih smjerova i programa u kojima se možeš pronaći, obučiti i nadograditi svoje znanje možeš pronaći na Aspiri, ali na kraju je sve na tebi na koji način ćeš to iskoristiti, rekla nam je studentica ovog studija, Lući Koceić.

Ako se želite upisati na ovaj smjer, provjerite što sve trebate napraviti.

Gastronomija

Studijski smjer Gastronomije jedinstveni je i prvi međunarodni smjer u Hrvatskoj, a Aspira ovime želi stvoriti kvalitetan kadar za izazove koji nastaju pozicioniranjem Hrvatske kao mediteranske ‘gourmet destinacije’. Tijekom nastave, radionica, seminara, projekata i vježbi studenti stječu vrijedna praktična znanja od istaknutih inozemnih i domaćih stručnjaka iz područja gastronomije, enologije, ugostiteljstva, hotelijerstva, ekonomije, menadžmenta te na taj način stječu vještine koje će im biti prijeko potrebne jednom kada krenu raditi. Profesori na ovom studijskom programu ugledni su stručnjaci, među kojima se nalaze i poznata hrvatska kulinarska imena poput Dine Galvagne, Branka Ognjenovića, Ivana Pažanina, Filip Horvat, Braco Sanjin, Hrvoje Zirojević te talijanski chefovi i nositelji Michelinove zvjezdice Roberto Cerea i Vicenzo Guarino.

Zbog suradnje s uglednom Swiss Education Group, jednom od vodećih svjetskih obrazovnih organizacija hotelijerstva i turizma, studenti Aspire mogu nastaviti svoje obrazovanje u Švicarskoj i steći švicarske i američke diplome.

– Studij mi je omogućio da gledam gastronomiju širim pogledom. Kao osobi bez prakse, omogućeno mi je kroz razne radionice i terenske nastave da se upoznam kako to zapravo izgleda u stvarnosti. Bila to kuhinja, menadžment ili neko drugo područje gastronomije što naš studij nudi, vlastitim trudom se dolazi do rezultata, a uz razne goste predavače i radionice učenje postaje zanimljivije, otkrila nam je Noemi Šego, studentica Gastronomije.

Ako želite upisati ovaj smjer, u Splitu se prijemni ispit održava 11. lipnja, a u Zagrebu 13. lipnja. Prijavite se ovdje.

Sportski menadžment

Ovaj studijski program moguće je studirati na preddiplomskoj i diplomskoj razini. Namijenjen je svima onima koji žele raditi na upravljačkim funkcijama u sportskim društvima i drugim poslovnim sustavim te kao zastupnici sportaša, sportskih društava, ali i sportašima koji nakon završetka profesionalne sportske karijere kreću u poslovni svijet.

Studenti tijekom studija stječu kompetencije sportskog menadžera kojim kasnije mogu upravljati procesima u sportskim organizacijama. Zbog značajnog udjela ekonomskih obrazovnih sadržaja, studenti kasnije mogu uspješno obavljati i sve druge poslove za koje su potrebna poslovna znanja, menadžerske kompetencije i vještine.

– Mislim da je Visoka škola Aspira jako dobar put za odabrati mladim ljudima koji već nisu odabrali svoj put ranije. Posebno se ovo odnosi na mlade i perspektivne sportaše koji nisu u mogućnosti redovno dolaziti na nastavu i pratiti sva zbivanja. Ja kao sportaš koji ima mnogo obaveza mogu reći da mi je Visoka škola Aspira pružila nešto što bih jako teško mogao imati na nekom drugom fakultetu. Profesori su jako korektni prema nama i ulaze nam ususret cijelo vrijeme. Zato je moja preporuka maturantima koji ovu godinu završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje (pri tome najviše mislim na sportaše, ali i na ostale) da dođu u Visoku školu Aspira na studij Sportskog menadžmenta i da nastave svoje kvalitetno obrazovanje uz profesionalni sport, rekao nam je Marin Borovčić Kurir, student Sportskog menadžmenta.

Kako se upisati na ovaj smjer, možete pogledati ovdje.

Računarstvo

Na Aspiri je na studiju Računarstva moguće studirati na smjeru Programsko inženjerstvo. Ovaj program osmišljen je u suradnji s brojnim IT stručnjacima s namjerom poučavanja relevantnih programskih tehnika, s kojima će studenti biti spremni za posao po završetku studija. Ovaj studij okrenut je praksi te je baziran na primijenjenom poslovanju u području informacije i računarstva. Tijekom studija radi se u malim grupama pod vodstvom mentora, na studijama slučaja, radi se na individualnom razvoju i stjecanju praktičnih znanja kroz stvarne primjere. Stručnu praksu studenti odrađuju u najboljim IT tvrtkama, kao što su Profico, Tapko, Manas, Span, Ericcson, Analyticom, HR Cloud te Typequast.

Studenti Računarstva imaju obveznu stručnu praksu, ali uz to mogu pohađati i druge radionice, poput Startup radionice. Na ovim radionicama studenti imaju priliku učiti od poduzetnika i dobiti pomoć pri pokretanju vlastitih tvrtki i startupova.

– Prvenstveno želim pohvaliti sve profesore koji se maksimalno trude nesebično prenijeti svoje znanje nama te koji nam izlaze u susret koliko god je to moguće. Zatim obavezna stručna praksa koja nam je omogućila da učimo i ono sto nije u krugu predavanja. Osobno smatram da je ovo najbitniji dio ovog studija, jer se upravo tu suočavamo sa smjerom koji pohađamo te upoznajemo s realnim svijetom poslodavaca, rekla nam je Laura Majić, studentica Računarstva na Aspiri.

Za smjer Računarstvo održat će se prijemni ispit u Splitu 11. lipnja. Prijaviti se možete ovdje.