Pretraga

Oni studiraju, putuju i stječu međunarodna iskustva – oni su studenti Aspire

A- A+

Većinu studenata kroz školovanje muči pitanje zapošljavanja, oglasi za posao uvjetuju godine iskustva, ali otkuda iskustvo studentima koji su tek kročili na tržište rada? Visoka škola Aspira pronašla je rješenje ovog problema – prva je uvela stručnu praksu već od prve godine studija! Zapošljivost Aspirinih studenata je izrazito visoka, čak 98%, a dio zasluga zasigurno se može pripisati stručnoj praksi i upoznavanju s brojnim poslodavcima tijekom cijelog školovanja.

aspira

Studenti Aspire studiranju, putuju i stječu međunarodna iskustva | Foto: Privatna arhiva

Zašto studenti odabiru Aspiru? Kako bismo se uvjerili kako je studirati na ovom fakultetu, razgovarali smo s Andonom, Klaudiom, Larom i Viktoriom –Aspirinim studenticama turizma i gastronomije.

-Odluka o fakultetu koji ću upisati nije bila preteška – gledala sam koji je fakultet cijenjen na europskoj razini te koji, uz standardna predavanja, nudi i stručnu praksu. Aspira je zadovoljila sve uvjete i bila je jedini logičan izbor. Sada kada gledam u prošlost, shvaćam da sam donjela ispravnu odluku – upisala sam fakultet koji je premašio moja očekivanja, kaže nam Klaudia, studentica treće godine Turizma, koja je svoju stručnu praksu odradila u Valamar Premium Camping Resortu Lanterna.

aspira

Klaudia Šiprak, studentica Menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu na stručnoj praksi u Valamar Premium Camping Resortu Lanterna | Foto: Privatna arhiva

Osim studija Menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu, Aspira nudi i studij Gastronomije, Računarstva te Sportskog menadžmenta! Na svakom od ovih studija praksa je od prve godine, veliki naglasak se stavlja na stjecanje praktičnih znanja.

-Aspiru sam se odlučila upisati zbog svoje ljubavi prema gastronomiji. Nakon dugo razmišljanja i traženja raznih fakulteta, pa čak i u inozemstvu, shvatila sam da je Aspira zaista super opcija za naučiti ono što me zanima i čime se želim baviti, kaže Andona, studentica preddiplomskog studija Gastronomije u Zagrebu.

Aspirinim studentima ni putovanja nisu strana – Fakultet se trudi osigurati im stjecanje međunarodnog iskustva

Aspira studentima omogućuje odlazak na stručnu praksu i van granica Lijepe naše, kao i studijska putovanja te Erasmus+ razmjenu studenata.

– Svoju stručnu praksu odlučila sam odraditi u Ljubljani u Michelinovom restoranu „Atelje“. Toliko toga sam naučila i odnijela sa sobom nazad u Hrvatsku! Svakako bi preporučila svima da, ukoliko imaju priliku raditi praksu u inozemstvu, to i učine, kaže Andona.

aspira

Andona Brajdić, studentica Gastronomije na stručnoj praksi u Ljubljani | Foto: Privatna arhiva

Viktoria se odlučila na Erasmus+ razmjenu studenata. Odluka je pala – odabrala je Istanbul i zaputila se u avanturu života.

– Tko ne bi volio putovati, upoznavati ljude i studirati u novoj državi?! Sa sigurnošću mogu reći da je Erasmus najbolja stvar koja mi se dogodila u životu. Upoznala sam novu kulturu, stekla prijateljstva za život i dobila priliku da živim u drugoj državi 5 mjeseci, kaže Viktoria.

aspira

Viktoria Mikuljan i Andona Brajdić, studentice Gastronomije na Erasmusu | Foto: Privatna arhiva

Kako odabrati pravi fakultet za sebe?

-Najbitnije je da pri odabiru fakulteta gledamo svoje interese. Obitelj i prijatelji mogu imati najbolje namjere, no na kraju dana ipak smo mi ti koji se najbolje poznajemo i znamo čime se želimo baviti! – kaže Lara Hrg, dobitnica Leonardo stipendije za Aspirin studij Turizma.

– Ukoliko još netko nije siguran što upisati, predlažem da svoje interese zapiše na papir i shvati što ga inspirira i čime se želi baviti. Ne smije se obeshrabriti tuđim komentarima ili visinom školarine – gdje ima volje, ima i načina i, vjerujte mi, studirajući srcem ćete dospjeti jako daleko, zaključuje Klaudia.

Ako želite i vi studirati srcem, još uvijek nije kasno! Na Aspirinoj web stranici možete pronaći sve potrebne informacije o upisima na studije, ali ih možete i kontaktirati na [email protected].

aspira
Share via
Copy link
Powered by Social Snap