Pretraga

Kalendar jesenskog roka državne mature

A- A+

U ponedjeljak ispitima više i niže razina talijanskog jezika završava ljetni rok državne mature. Iščekuju se rezultati ispita i stvaranje konačne rang liste, no oni koji nisu imali dovoljno znanja i sreće istu će morati potražiti na jesenskom roku. Donosimo kalendar ispita koje ćete polagati krajem kolovoza i početkom rujna.

Ljetni rok državne mature samo što nije došao svom kraju, a nervoza koja je dolazila s ispitima sada je gotovo nestala. Ipak, valja pričekati rezultati i objavu konačne rang liste. Za one koji ne polože državnu maturu mukama nažalost nije kraj. Oni će drugu šansu imati na jesenskom roku državne mature.

Izdvojeni članak

Najvažniji datumi na maturi nakon provedbe ispita

Kraj ljetnog roka označit će ispit iz talijanskog jezika u ponedjeljak, što će za mnoge značiti završeno srednjoškolsko obrazovanje i upis na fakultet. Za druga, nažalost, rezultati neće donijeti dobro, stoga će morati pokušati ponovno na jesenskom roku.

Ispiti će se održavati krajem kolovoza te početkom rujna, a točan raspored svih obaveznih i izbornih predmeta pogledajte ovdje.