Pretraga

Kineziološki objavio datume prijemnog, izašao i popis elemenata koji se mogu očekivati na provjeri

A- A+

Među fakultetima koji za upisa uvjetuju prijemne ispite je i Kineziološki fakultet u Zagrebu, čija je dodatna provjera malo specifičnija u odnosu na neke druge fakultete, s obzirom na karakter studija. I iza studij kineziologije i studij izobrazbe trenera kod kandidata se vrši provjera motoričkih znanja. Prijemni za studij kineziologije bit će 4. i 5. srpnja, a dan kasnije, 6. srpnja, održat će se razredbeni postupak za studij izobrazbe trenera.

online test plivanja

Foto: Brian Matangelo, Unsplash

Prema natječaju Sveučilišta u Zagrebu za upise u prvu godinu studija, na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu ove je godine mjesta za 555 studenata. Kao i prethodnih godina, oni koji žele upisati ovaj fakultet moraju položiti razredbeni ispit, bilo da upisuju studij kineziologije ili studij izobrazbe trenera.

Kineziologija

Razredbeni ispit za upis studija kineziologije obuhvaća provjeru znanja plivanja i provjeru specifičnih motoričkih znanja. On donosi do 450 bodova, a održavat će se kroz dva dana, u utorak 4. srpnja i srijedu 5. srpnja. Kako stoji u natječaju, provjera motoričkih znanja provodi se po programu tjelesne i zdravstvene kulture osnovnih i srednjih škola iz devet sportova: atletike, borilačkih sportova, košarke, nogometa, odbojke, plesa, ritmičke gimnastike, rukometa i sportske gimnastike.

Na svakom pojedinom testu pristupnik može ostvariti maksimalno do 50 bodova. Pristupnik koji na provjeri motoričkih znanja ostvari ukupno manje od 162 boda nije ostvario razredbeni prag, s time da se pristupnik koji nije zadovoljio na provjeri znanja plivanja isključuje iz daljnjeg postupka. Na razredbeni ispit kandidati moraju ponijeti osobnu iskaznicu, ručnik, jednodijelni kupaći kostim/plivačke kupaće gaćice (bez nogavica), gumenu ili silikonsku kapu za plivanje i po potrebi sušilo za kosu te odgovarajuću sportsku odjeću (bijelu majicu kratkih rukava (bez ikakvih oznaka), kratke tamno plave ili crne hlačice/tajice i bijele čarape bez oznaka) te čistu sportsku obuću, stoji u obavijesti Kineziološkog.

Osim prijava putem sustava Postani student, kandidati koji žele izaći na prijemni i upisati studij kineziologije dužni su se prijaviti se za razredbeni ispit slanjem dokumentacije preporučenom poštom od 5. lipnja do 16. lipnja godine na adresu fakulteta. Trošak prijemnog ove je godine 66,36 eura.

Što je sve potrebno poslati poštom u prijavi i što se boduje na upisima za studij kineziologije možete vidjeti u dokumentu natječaja u nastavku. Ispod tog dokumenta nalazi se i popis elemenata koje kandidati mogu očekivati na ovom ispitu. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Izobrazba trenera

Na studij izobrazbe trenera studenti se mogu upisati u izvanrednom i redovitom statusu. Za oba se također treba položiti razredbeni ispit, koji će se održati 6. srpnja. Kao i na studiju kineziologije, prijemni donosi do 450 bodova, a isključuju se oni koji nisu prošli prijemni. Pristupnik koji na razredbenom ispitu ostvari ukupno manje od 162 boda nije prošao prag. Oni koji dolaze na prijemni moraju sa sobom ponijeti istu poviše navedenu opremu.

– Osim prijave za upis na studij, koju pristupnici izravno unose u NISpVU, pristupnici su također dužni poslati poštom preporučeno na Kineziološki fakultet prijavu za razredbeni ispit, potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti uredno ovjerenu isključivo od specijaliste medicine rada i sporta/specijaliste sportske medicine, ispunjenu i potpisanu izjavu o zdravstvenom statusu
i potvrdu uplate naknade za troškove razredbenog ispita u iznosu od 66,36, navedeno je tekstu natječaja.

Detaljno uvjete upisa na redoviti studij izobrazbe trenera možete proučiti u dokumentu u nastavku, dok je ispod natječaj za upis na izvanredni studij. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap