Pretraga

Maturanti, ovo vam je posljednja šansa za stipendiju od 12.400 eura

A- A+

Koliko si puta gledajući američke filmove poželio studirati isto kao oni? Zanimljiva predavanja puna rasprave, učenje u knjižnicama i nastava izvan učionica zaista se čine kao idealan studentski život. No, da bi studirao na američki način ne moraš otići u SAD jer i u Hrvatskoj postoji prestižni američki koledž – RIT Croatia. U tijeku su prijave za prijemni ispit, a najbolji osvajaju stipendiju od 12 400 eura! Donosimo 10 jednostavnih koraka koje moraš proći kako bi postao njihov stipendist.

RIT Croatia

RIT Croatia jedini je američki koledž u Hrvatskoj te su studijski programi u potpunosti usklađeni s visokim standardima obrazovanja i akademskim programima američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology. Ovo je 10 koraka koje moraš proći ako želiš osvojiti njihovu stipendiju.

1. korak

Moraš biti maturant ili moraš imati završeno četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje ranijih godina. Možeš se prijaviti i ako si srednjoškolsko obrazovanje završio izvan Republike Hrvatske isto kao što pravo na prijavu imaju svi oni koji su ostvarili pravo upisa na RIT Croatia kroz ranije upisne procese.

2. korak

Odvoji nekoliko minuta za čitanje ovog članka i praćenje svih linkova koje ćemo ti preporučiti.

3.korak

Prijavi se na prijemni ispit na RIT Croatia do 3. lipnja.

4. korak

Dobro se pripremi iz područja matematike i engleskog jezika. Upravo to će ti biti najpotrebnije na samom studiju, jer se sva nastava izvodi na engleskom jeziku.

5.korak

Izađi na prijemni ispit između 4. i 9. lipnja u jedan od 7 gradova Hrvatske ili u jedan od 5 gradova izvan Hrvatske. Popis gradova u kojima se održava prijemni možeš pogledati ovdje.

6. korak

Prođi cijeli prijemni postupak, koji se sastoji od ispita matematike i engleskog jezika te intervjua.

7. korak

Budi najbolji na prijemnom ispitu i dobivaš stipendiju u vrijednosti od 12.400 eura.

8. korak

Upiši se na RIT Croatia u Zagrebu ili Dubrovniku, jedini američki koledž u Hrvatskoj.

9. korak

Kreni na predavanja u jesen 2018. Prepare yourself!

10. korak

Svima reci da si od sada stipendist prestižnog američkog koledža RIT Croatia.

Stipendije se dodjeljuju četiri kandidata koji ostvare najbolje rezultate na prijemnom ispitu. Riječ je o prijemnim ispitima za dva studija u Zagrebu, Informacijske tehnologije/Web and Mobile Computing i Međunarodno poslovanje, te dva studija u Dubrovniku, također Informacijske tehnologije/Web and Mobile Computing te Service Management.

Sustav stipendiranja na RIT Croatia je pun pogodak

Što ova stipendija znači jednom studentu, rekao nam je Mateo Lučić, dobitnik stipendije i sadašnji student smjera Informacijske tehnologije:

“Ja sam se prebacio s državnog fakulteta na RIT i iskreno nisam požalio. Moji rezultati prijemnog ispita 2016. godine bili su među najboljima i prošle sam godine osvojio stipendiju. Općenito sustav stipendiranja na RIT Croatia smatram punim pogotkom. Ne samo što omogućuje manje financijsko opterećenje, već i stimulira studente da učenjem ostvaruju dobre rezultate kako bi zadržali istu. Nije baš mala stvar kad ti se trošak studija prepolovi uz stipendiju!

Svima preporučujem da se prijave. Ako ste spremni za maturu iz matematike i engleskog jezika, vjerujem da ne biste trebali imati nikakvih problema na prijemnom ispitu RIT Croatia! A vjerujte mi, stipendija je odlična motivacija!”

Rad u praksi sastavni je dio studiranja

RIT Croatia je izvrstan odabir za sve ambiciozne mlade ljude koji žele studirati u dinamičnom međunarodnom okruženju. Tijekom akademske godine, na kampusima boravi oko 30% studenata koji dolaze iz inozemstva. Nastava na engleskom, osim što usavršava tvoje znanje engleskog jezika, priprema te i za moguću inozemnu karijeru. Tome u prilog ide i jedan do dva semestra koje imaš priliku provesti izvan Hrvatske, odnosno na kampusu u Rochesteru, u državi New York ili na kampusu RIT Dubai, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Tamo se imaš priliku susresti s drugačijom kulturom i načinom razmišljanja, što će iskustveno biti jako značajno za tebe i tvoj profesionalni razvoj.

Osim što ćeš svoje znanje engleskog jezika dovesti do savršenstva, još jedna velika prednost ovog američkog koledža jest program stručne prakse koji je sastavni dio studija. Traje 800-1200 sati tijekom studija (oko 6 mjeseci), izvodi se u tvrtkama, u Hrvatskoj ili inozemstvu i to u područjima relevantnim za odabrani studij. Studenti izlaze sa studija u potpunosti spremni za tržište rada te ne čudi podatak da ih 80% nađe posao u roku od šest mjeseci od diplome (istraživanje koje je RIT Croatia napravila na generaciji koja je diplomirala prošle godine).

RIT Croatia

Ovih 10 koraka zaista nisu strašni, a nude ti tolike mogućnosti. Studij na jednom ovako visoko pozicioniranom američkom koledžu definitivno donosi mnoštvo prednosti, koje će ti itekako biti od velike koristi kroz tvoj profesionalni život. Usavršavanje engleskog jezika i semestar izvan Hrvatske samo je mali dio iskustvenog bogatstva koje RIT Croatia nudi. Još puno više toga možeš saznati na njihovom webu, a svakako ti preporučamo da se odazoveš na njihov prijemni ispit. Pred tobom je svjetla budućnost!

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap