Pretraga

Potražili smo studije koji su usklađeni s tržištem: ‘Usko surađujemo s najjačim poslodavcima’

A- A+

Varaždinski FOI jedini je fakultet u Hrvatskoj koji povezuje i informatička znanja i poslovne vještine. Oni, naime, poslodavce uvode u nastavni proces kroz model koji se zove work based learning pa su surađujući s njima nedavno potpuno modernizirali svoje studije. Istražili smo što tamo možete upisati i koje su novosti uveli u program, a usput doznali i da će nova generacija studenata od jeseni raditi u labosima u novoj zgradi FOI-ja!

foi

Studiji FOI-ja su jedinstveni po tome što povezuju informatička znanja i poslovne vještine, a kreirani su u suradnji s najjačim poslodavcima u zemlji | Foto: FOI

Spoj informatičkih i ekonomskih znanja i poslovnih vještina – tako bi se najbolje mogli opisati studijski programi (smjerovi) na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) kojeg će uskoro upisivati nova generacija budućih brucoša. Oni će studirati prema najmodernijim programima koji su nastali u suradnji s poslodavcima. Zbog toga će učiti o najnovijim tehnologijama, procesima i industrijama.

– FOI usko surađuje s najjačim poslodavcima u Hrvatskoj, uvodi ih u nastavni proces kroz model work based learninga, stoga smo upravo u suradnji s njima u potpunosti modernizirali studije i uveli u nastavni plan nova interdisciplinarna područja, istaknuli su s fakulteta.

Umjetna inteligencija, računalne igre i Internet stvari na studiju informatike

Na glavnom informatičkom studiju Informacijski i poslovni sustavi (IPS) studentima se omogućavaju nove izbornosti, odnosno nove četiri grupe izbornih predmeta, usklađenih s ovim modulima: Razvoj programskih sustava, Umjetna inteligencija u poslovanju, Umreženi sustavi i računalne igre te Analiza i dizajn poslovnih sustava. Novi su moduli usko povezani s novim tržištem rada i onim što danas nazivamo Industrijom 4.0. Strojno učenje, vizualizacija podataka i znanja, automatsko zaključivanje, robotika, inteligentni agenti, kiber-fizički sustavi, Internet stvari, Internet usluga i pametne tvornice – sve to zahtjeva novu generaciju stručnjaka koju u Hrvatskoj, prema ovakvom modelu, obrazuje samo FOI! Novi popis predmeta na ovom informatičkom studiju vidite ovdje.

foi

Razvoj programskih sustava, Umjetna inteligencija u poslovanju, Umreženi sustavi i računalne igre… o svemu tome uči se na FOI-ju | Foto: FOI

Studij ekonomije koji povezuje informatiku i poslovanje

FOI-jev preddiplomski studijski program Ekonomika poduzetništva (EP) jedinstven je po tome što povezuje ekonomska znanja, već i danas vrlo tražene informatičke vještine. Ekonomisti koji završavaju ovaj studij sve više pronalaze posao i u IT tvrtkama zbog svojih izuzetnih poslovnih vještina i organizacijskih i komunikacijskih sposobnosti. Ekonomiste se uči poslovnom načinu razmišljanja već od prve godine studija (među ostalim svake godine organiziraju i Sajam studentskih proizvoda), a tvrtke im nerijetko nude stručnu praksu i zaposlenje i prije nego li završe svoje obrazovanje.

Izdvojeni članak

Faks razvio jedinstvenu aplikaciju za studente: Cilj je da postane mjesto za umrežavanje s poslodavcima

Studirati na FOI-ju možete u Varaždinu, Sisku, Zaboku i Križevcima

FOI ima svoja 4 sveučilišna centra diljem Sjeverozapadne Hrvatske, gdje svi oni koji uspješno polože državnu maturu mogu upisati i preddiplomski stručni trogodišnji studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja (ITDP). Radi se o nedavno moderniziranom studiju, koji studente uvodi u dva nova smjera – Razvoj aplikacija i Informatička podrška poslovanju. Nakon prve zajedničke godine, u drugoj godini slijedi usmjeravanje prema jednom od tih dvaju područja. Studij je u potpunosti prilagođen studentima koji su paralelno i u radnom odnosu. Novi popis predmeta na ovom studiju vidite ovdje.

foi

Od jeseni brucoši praksu odrađuju u Vili Oršić koja je u zadnjim fazama renovacije | Foto: FOI

Brucoši od jeseni i u novoj zgradi FOI-ja

Nova generacija studenata FOI-ja, koja će upisati studije na ljetnom ili jesenskom roku, praktičnu će nastavu imati i u novoj zgradi FOI-ja. Radi se o Vili Oršić u strogom centru Varaždina, koja je u završnoj fazi obnove, a do nove akademske godine 2022./2023. bit će spremna za brucoše, opremljena najmodernijom opremom za rad u laboratorijskoj nastavi.

foi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap