Pretraga

Poznati datumi održavanja prijemnog na KiF-u: Doznajte koji će se elementi ocjenjivati

A- A+

Čak 585 kandidata ove će se godine moći upisati na neki od studija Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. U ponudi su im sveučilišni studij Kineziologije te nekoliko smjerova stručnog studija Izobrazba trenera. No, osim državne mature, za upis ovih studija potrebno je položiti i prijemni ispit koji se održava početkom srpnja.

Demonstracija mogućih elemenata na razredbenom ispitu/ foto: PR

Za upis na studij Kineziologije na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu kvota ove godine iznosi 230 redovnih i pet mjesta za strane studente.

Studij Kineziologija

Izdvojeni članak

KIF objavio rezultate osmosatnog prijemnog, a najbolji maturant na tom testiranju otkrio nam je tajnu svoga uspjeha

Temeljem uspjeha u srednjoj školi prilikom upisa kandidat može ostvariti najviše 200 bodova. Na državnoj maturi boduju se hrvatski, matematika i strani jezik i tu je moguće ostvariti najviše 250 bodova. Dodatne bodove, od 100 do 80, moguće je zaraditi temeljem sportskog statusa.

Pojedinačna stavka koja kandidatima za upis studija Kineziologija donosi najveći broj bodova jest razredbeni postupak na kojemu je moguće dobiti najviše 450 bodova. Pristupnik koji ostvari manje od 162 boda nije prošao razredbeni prag.

Prijemni ispit za upis Kineziologije održava se kroz dva dana, u ponedjeljak i utorak 1. i 2. srpnja, od 8 sati. Osim što je taj ispit potrebno prijaviti u sustavu Postani student, on se prijavljuje i osobno na KiF-u ili putem pošte od 3. do 7. lipnja. Troškovi prijemnog ispita uplaćuju se na račun KiF-a i iznose 500 kuna.

Razredbeni ispit obuhvaća provjeru znanja plivanja te provjeru specifičnih motoričkih znanja. Pristupnik koji nije zadovoljio na provjeri znanja plivanja isključuje se iz daljnjeg postupka. U nastavku se nalaze svi elementi koji se mogu pojaviti na ovom razredbenom postupku, a kandidat će morati izvesti njih ukupno devet. Za svaki element moguće je dobiti najviše 50 bodova. Osim popisa elemenata, na kraju ovog odlomka donosimo i dokument s detaljima prijave prijemnog ispita i uvjeta upisa na studij Kineziologije. *Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [160.42 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [348.77 KB]

Studij Izobrazba trenera

Izdvojeni članak

Zahtjevan prijemni za KiF trajao je više od osam sati: ‘Ocjene im nemaju nikakvo pokriće’

Osim na studij Kineziologije, na KiF-u je moguće upisati i neki od smjerova stručnog studija Izobrazba trenera, a to su: kondicijska priprema sportaša, sportska rekreacija, fitnes i smjer razni sportovi. Ukupna kvota za te studije iznosi 350 mjesta. Za uspjeh u školi, na maturi, za sportska postignuća i na razredbenom postupku dodjeljuje se jednak broj bodova kao i za upis poviše spomenutog studija Kineziologije.

Prijemni ispit za studij Izobrazba trenera održava se u srijedu, 3. srpnja s početkom u 8 sati. On se također, osim online putem, prijavljuje i osobno ili poštom, a troškovi polaganja iznose 500 kuna.

– Pristupnici mogu prijaviti i izaći na razredbeni ispit na sva tri smjera, od čega za izlazak na prvi razredbeni ispit plaćaju 500 kuna, a na druge po 300 kuna. Isto tako, pristupnici koji izlaze i na razredbeni ispit za upis na studij Kineziologija za izlazak na razredbeni ispit za upis na neki od smjerova na preddiplomskom stručnom studiju Izobrazba trenera plaćaju po 300 kuna, napominju s KiF-a.

Za studij Izobrazbe trenera razredbeni ispit obuhvaća provjeru znanja plivanja i provjeru specifičnih motoričkih znanja i/ili motoričkih sposobnosti. Provjera znanja plivanja je eliminacijska, a motoričke sposobnosti i specifična motorička znanja provjeravaju se specifičnim testovima za pojedini studij.
Sve obrasce za prijavu prijemnog ispita možete naći na ovoj poveznici, klikom na željeni studij.

U dokumentu u nastavku nalaze se detalji prijave i uplate prijemnog ispita za studij Izobrazba trenera. *Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [196.58 KB]

_____________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap