Pronašli smo faks na koji možeš upasti i prije državne mature

Bliži se kraj školske godine i matura kuca na vrata. Nakon što preživiš maturu, nema lagano, jer još moraš riješiti i prijemne ispite na fakultete koje si odabrao. Kad to riješiš, dolazi najnapetije razdoblje u tvom životu do sad – iščekivanje jesi li upao na faks koji si htio. Nema sumnje da su mjeseci pred tobom ispunjeni različitim emocijama upakiranima u kutije na kojima piše neizvjesnost. No, pronašli smo jedan faks koji ima prijemni 8. svibnja, tako da možeš preskočiti nekoliko koraka i pohvaliti se da si upao na faks i prije nego što si maturirao. Naravno, to ne znači da ne moraš završiti srednju 🙂

Da, moguće je! Možeš ići na prijemni ispit za faks prije nego što si položio maturu. Gdje? U Zagrebu, na Visokom učilištu Effectus. Kada? 8. svibnja s terminima u 10 i 18 sati.

Visoko učilište Effectus izvodi studij koji pruža znanja i vještine koje mogu odgovoriti na sve veće zahtjeve novog doba, kao što su razvoj novih tehnologija i ubrzan protok informacija. Upravo iz tog razloga, osmislili su jedinstveni studijski program Financije i pravo koji prati trendove i razvoj struke. S ovakvim obrazovanjem možeš stati uz bok studentima uglednih visokih učilišta iz Europe, a kao takav razviti zavidnu karijeru.

“Studiranje na Effectusu fokusirano je na stjecanje znanja i vještina koje su potrebne u stvarnom svijetu. Svrha je studija prenijeti studentima primjenjivo znanje i vještine s područja financija i prava potrebne za direktan ulazak na tržište rada. Kod nas studenti nisu brojevi nego osobe s imenom i prezimenom jer se nastava izvodi  u manjim grupama, a odnos profesora i studenata je individualiziran. Naši studenti nisu prepušteni sami sebi i pukom memoriranju gradiva iz udžbenika već ih učimo interpretirati teorijska znanja, konkretizirati ih u praksi te donositi kvalitetne odluke na temelju konkretnih parametara, a to je ono što se traži u poslovnom okruženju te na tržištu rada. Dosadašnje iskustvo, a ponajprije visoka stopa zaposlenosti naših diplomanata, pokazalo je da smo na dobrom putu”, rekla nam je dekanica Effectusa – studija financija i prava Jelena Uzelac.

Prijemnom ispitu mogu pristupiti svi maturanti kojima se uskoro bliži kraj školske godine; ne-maturanti koji su završili srednju školu prije ove školske godine, a nemaju namjeru ponovno polagati državnu maturu; osobe koje su završile srednju školu prije 2010. i osobe koje su svoje srednjoškolsko obrazovanje završile izvan Hrvatske, a koji također nemaju namjeru polagati državnu maturu ove godine.

Ako pristupaš prijemnom rješavat ćeš test koji se sastoji od pitanja iz hrvatskog, matematike i engleskog, a nakon toga ćeš pisati esej na jednu od zadanih tema iz područja prava ili ekonomije (npr. „Pravo i pravednost”, „Uloga države u gospodarskom životu” i sl.). Nakon što napišeš esej još moraš pristupiti motivacijskom intervjuu s tri nastavnika Effectusa gdje ćete pričati o planovima za tvoju budućnost – ništa strašno!

Ukoliko si prepoznao potencijal na ovom visokom učilištu, pogledaj više informacija o prijemnom ovdje, a ako si se već odlučio prijaviti, to možeš na ovom linku.

Odgovori