Pretraga

10 srednjih škola u Šibensko-kninskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

A- A+

Nakon ljetnog upisnog roka u srednje započeli smo s objavom serije članaka koji donose popis deset škola koje su upisivali najbolji osmaši u pojedinim županijama. Ovoga je puta na red došla Šibensko-kninska.

Turističko-ugostiteljska škola Šibenik|screenshot: GoogleMaps

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, srednjoškolski program kojeg su upisivali učenici s najviše bodova u Šibensko-kninskoj županiji je prirodoslovno-matematička gimnazija Gimnazije A. Vrančića u Šibeniku. Prosjek bodova upisanih i prvi razred iznosi 77,65. Posljednji na listi imao je 70,28 bodova, a prvi 81 bod.

Izdvojeni članak

10 srednjih škola u Primorsko-goranskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

Ono što je svakako zanimljivo jest da se pri vrhu ove ljestvice nalaze i dva strukovna programa, koja su po prosjeku upisanih ‘prestigla’ i pojedine gimnazije. Drugi je program farmaceutski tehničar Medicinske škole Šibenik s prosjekom bodova 76,20, a treći smjer hotelijersko-turistički tehničar Turističko-ugostiteljske škole Šibenik, gdje upisani u prvi razred imaju prosječno 74,76 bodova.

U nastavku se nalazi popis deset srednjoškolskih programa koje su upisivali najbolji učenici Šibensko-kninske županije. Prvo je navedeno ime škole i naziv upisanog programa. Potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najmanji broj bodova upisanog u program i broj bodova najviše rangiranog na ljestvici upisa.


Svoje bodove za upis željene srednje škole možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova. Novosti vezane uz upise u srednje čitajte ovdje, a možete nas pratiti i na Instagram profilu @upisi_u_srednje.

10 srednjih škola u Šibensko-kninskoj županiji koje su upisali najbolji učenici
Share via
Copy link
Powered by Social Snap