Pretraga

10 srednjih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

A- A+

Ljetni upisni rok u srednje škole je iza nas, a podaci o tome koji je prosječan broj bodova upisanih u te škole je poznat. Tako se pokazalo da su u Splitsko-dalmatinskoj županiji najbolji osmaši pohrlili u tamošnji MIOC.

V. gimnazija Split; screenshot: youtube

Baš kao i prošle godine, najviši prosječan broj bodova imali su osmaši upisani u prirodoslovno-matematičku gimnaziju III. gimnazije Split, a iznosio je on 79,37. Prvi na rang listi imao je 83 boda, a najmanji broj bodova upisanog u taj program MIOC-a iznosio je 75,07 bodova.

Izdvojeni članak

10 zagrebačkih srednjih škola koje su upisali najbolji učenici

Druga po redu škola koju su upisivali najbolji splitsko-dalmatinski osmaši je opća gimnazija V. gimnazije Vladimir Nazor u Splitu. Prosječan broj bodova upisanih je 79,29, najviši broj bodova upisanog 81,92, a najmanji broj bodova učenika upisanog u ovaj program je 76,33. Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj, odnosno tamošnji program opće gimnazije, treća je škola koju su upisivali najbolji osmaši u ovoj županiji, s prosječnim brojem bodova upisanih 79,22.

U nastavku se nalazi popis deset srednjoškolskih programa koje su upisivali najbolji zagrebački učenici. Prvo je navedeno ime škole i naziv upisanog programa. Potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najmanji broj bodova upisanog u program i broj bodova najviše rangiranog na ljestvici upisa.

Napomenimo kako dvije škole, Gimnazija D. Šimunovića i Srednja škola Hvar (programi općih gimnazija) imaju isti prosječan broj bodova upisanih, ali je prednost na ljestvici dobila škola u kojoj posljednji na rang listi ima viši broj bodova.


Svoje bodove za upis željene srednje škole možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova. Novosti vezane uz upise u srednje čitajte ovdje, a možete nas pratiti i na Instagram profilu @upisi_u_srednje.