Pretraga

10 srednjih škola u Varaždinskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

A- A+

Nakon ljetnog upisnog roka u srednje škole, od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražili smo podatke o prosječnom broju bodova upisanih u pojedine srednjoškolske programe. Prema tim podacima, najbolji osmaši Varaždinske županije i ove su godine upisivali dva smjera Prve gimnazije Varaždin.

Medicinska škola Varaždin; Google Street View

Prosječan broj bodova upisanih u prirodoslovno-matematički smjer Prve gimnazije Varaždin je 79,71, što je najviši prosjek broja bodova upisanih u neki od srednjoškolskih smjerova u Varaždinskoj županiji. Posljednji na upisnoj listi smjera u kojeg su pohrlili najbolji osmaši imao je 77,78 bodova, a prvi točno 80.

Izdvojeni članak

10 srednjih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

Drugi smjer kojega su upisivali najbolji osmaši varaždinske županije je opća gimnazija Prve gimnazije. Prosječan broj bodova ondje upisanih bio je 79,01 bodova.

Zanimljivo je za primijetiti kako su neke strukovne škole na ljestvici škola koje su upisivali top učenici prestigle gimnazijske smjerove. Tako je treći srednjoškolski smjer po prosjeku bodova upisanih farmaceutski tehničar Medicinske škole Varaždin. Prosjek bodova ondje upisanih izvrsnika iznosi 78,68 bodova.

U nastavku se nalazi popis deset srednjoškolskih programa koje su upisivali najbolji učenici Varaždinske županije. Prvo je navedeno ime škole i naziv upisanog programa. Potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najmanji broj bodova upisanog u program i broj bodova najviše rangiranog na ljestvici upisa.


Svoje bodove za upis željene srednje škole možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova. Novosti vezane uz upise u srednje čitajte ovdje, a možete nas pratiti i na Instagram profilu @upisi_u_srednje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap