Pretraga

Bivši ministar obrazovanja Fuchs koordinira novim ERS-om: Pogledajte tko su izabrani članovi

A- A+

Danas su službeno potvrđene medijske spekulacije o bivšem ministru obrazovanja Radovanu Fuchsu kao čelnoj osobi Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu. Fuchs, doduše, neće biti voditelj ERS-a, već će njime koordinirati u ulozi posebnog savjetnika premijera za koordinaciju rada Ekspertne radne skupine. Tako je natječaj za ERS u dijelu za voditelja poništen, a Posebno stručno povjerenstvo na telefonskoj je sjednici izabralo 12 članova kojima će Fuchs koordinirati.

Bivši ministar Radovan Fuchs imenovan je osebnim savjetnikom predsjednika Vlade za koordinaciju rada Ekspertne radne skupine

Voditelj Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu u trećem pokušaju nije izabran. Javni je natječaj u tom dijelu poništen, a na mjesto koordinatora ERS-a imenovan je Radovan Fuchs, bivši ministar obrazovanja u Vladi Jadranke Kosor.

Tako su dokinute žestoke peripetije oko novog voditelja ERS-a koje je izazvalo ime Matka Glunčića, državnog tajnika u Ministarstvu obrazovanja, koji je navodno ostvario najviše bodova na natječaju za voditelja ERS-a, ali nije ‘legao’ svojoj šefici, ministrici Blaženki Divjak.

Nakon što je riješeno pitanje koordinatora ERS-a, Posebno stručno povjerenstvo na čelu s premijerom Plenkovićem, danas je na telefonskoj sjednici izabralo 12 članova Ekspertne radne skupine:

Izdvojeni članak

Blaženka Divjak d.o.o. – Registrirana za trgovinu

Odabrani su sljedeći članovi:

1. Iva Ivanković u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

2. Jasna Kudek Mirošević u kategoriji stručnjak za odgoj i obrazovanje, u potkategoriji osnovna škola razredna nastava

3. Vlado Halusek u kategoriji stručnjak za odgoj i obrazovanje, u potkategoriji osnovna škola predmetna nastava

4. Zlatka Markučič u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji gimnazije

5. Sonja Rupčić Petelinc u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji strukovne škole

6. Davor Brđanović u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji umjetničke škole

7. Marko Pranjić u kategoriji stručnjak s nastavničkih studija

8. Krešo Zadro u kategoriji dva stručnjaka iz područja prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti ili biomedicine

9. Zora Popović u kategoriji dva stručnjaka iz područja prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti ili biomedicine

10. Ivan Prskalo u kategoriji dva stručnjaka iz područja društvenih, humanističkih znanosti, interdisciplinarnog ili umjetničkog područja

11. Vladimir Takšić u kategoriji dva stručnjaka iz područja društvenih, humanističkih znanosti, interdisciplinarnog ili umjetničkog područja

12. Igor Radeka u kategoriji stručnjak iz polja pedagogije.

Zadaća Radovana Fuchsa kao koordinatora ERS-a “bit će usmjerena na osiguranje usklađenog rada Ekspertne radne skupine te osiguranje suradnje i usklađenog djelovanja s Posebnim stručnim povjerenstvom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja”, stoji u priopćenju iz Vlade RH.

Jedan od prijavljenih, no ne izabranih kandidata, Ivica Puljak sa splitskog FESB-a, objavio je na svom Facebooku da je zatražio svu dokumentaciju u vezi odabranih članova ERS-a. Isto je napravio i prilikom zadnjeg natječaja, kada je na dokumentaciju čekao 246 dana.

Copy link
Powered by Social Snap