Pretraga

Čak 16 novooboljelih u Zagrebu koronavirusom se zarazilo u klubovima, Beroš ima poruku za mlade

A- A+

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u čitavoj Hrvatskoj 85. Kako je izvijestio zagrebački Stožer civilne zaštite, čak 16 novooboljelih zarazilo se u noćnim klubovima. Ministar zdravstva, Vili Beroš, mladima poručuje da izbjegavaju rizične situacije.

Foto: Alin Luna, Unsplash

Zagrebački Stožer civilne zaštite ove je subote izvijestio kako je u metropoli zabilježeno 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega se čak 16 novooboljelih zarazilo u noćnim klubovima, prenosi Index.hr.

Još u petak su iz zagrebačkog stožera na pitanje u koliko noćnih klubova su se zaraženi kretali, rekli kako gotovo da i nema kluba u kojima nije bilo zaraženih osoba. Zagrebački stožer tražit će revidiranje odluke po kojoj u zatvorenom klubu smije biti najviše 350 ljudi, odnosno predložit će da se broj prilagodi površini zatvorenog prostora.

Izdvojeni članak

Oglasio se zagrebački noćni klub: Četiri osobe koje su ondje tulumarile zaražene koronavirusom

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je zbog svega uputio apel mladima.

– Što se tiče koronavirus ugroze, to ste me pitali, jutros je također broj novooboljelih manji nego što je bio jučer. Međutim, ponovno je među njima dosta veliki broj onih koji su iz noćnih klubova, tako da je to stvarno nešto o čemu moramo razmisliti. Apeliram još jednom na sve mlade i na sve da je potrebno odgovorno se ponašati i izbjegavati te rizične situacije jer virus je još uvijek oko nas i on nikad ne spava. Prema tome i noćni sati su sati njegovog širenja i moramo biti oprezni, rekao je Beroš za HRT.

Zbog činjenice da su u zagrebu žarište upravo noćni klubovi, još u petak je ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, najavio inspekcije u klubovima.  Inspektori civilne zaštite klubove će obilaziti s policijom te će sr tako ustanoviti pridržavaju li se klubovi epidemioloških uputa.

– Tamo gdje se uoče nepravilnosti tražit će se da se one odmah uklone. Ako vlasnici to momentalno ne učine, bit će obaviješten državni inspektorat. U interesu uslužnih djelatnika je da se pridržavaju svih preporuka. Jedan od klubova već je obavijestio da zatvaraju i prekidaju s radom. Naš cilj nije represija, nego što više ekonomskih aktivnosti, rekao je u petak ministar Božinović.

Podsjetimo, prva vijest o zarazi u noćnom klubu stigla je početkom ovoga tjedna. Ray Grill & Club potvrdio je kako su se zaraženi 13. lipnja kretali tim klubom, zbog čega je on do daljnjega zatvoren.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap