Čak 324 učenika diljem Hrvatske sudjelovalo velikom u kvizu o Saboru: Objavljeni pobjednici

Već šestu godinu zaredom provedeno je veliko online kviz natjecanje pod nazivom ‘Koliko poznaješ Hrvatski sabor?’. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 324 učenika iz škola diljem Hrvatske, a imena najboljih već su poznata.

Sjednica Sabora; screenshot, YouTube

Kako su priopćili iz Sabora, na ovogodišnjem natjecanju ‘Koliko poznaješ Hrvatski sabor?’ sudjelovale su 54 škole, iz svih krajeva Hrvatske, sa svojim šesteročlanim timovima (3 natjecatelja i 3 rezerve) ili ukupno 324 učenika. Kviz su najbolje riješili učenici OŠ Josipa Račića iz Zagreba – Frenki Mizdrak, Jana Krišto i Marija Belošević.

Sramotan potez: Srednjoškolce nisu pustili u Sabor jer su nosili ružičaste majice

– Kroz 30 pitanja online kviza učenici osnovnih škola pokazali su koliko poznaju Hrvatski sabor, njegovu ulogu u hrvatskoj povijesti, ali i koliko znaju o suvremenom Saboru, načinu njegova rada te pravima i odgovornostima saborskih zastupnika. Kviz-pitanja proizašla su iz nastavnog plana i programa povijesti za 6., 7. i 8. razred, uključujući odgojno-obrazovne ishode Kurikuluma međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole, poručili su iz Hrvatskog sabora.

Na portalu srednja.hr na ovoj poveznici možete riješiti kviz s pitanjima s jednog od prijašnjih natjecanja i sami procijeniti koliko je sam kviz zahtjevan.

Nagrada za škole prva tri tima, koji osim iz OŠ Josipa Račića dolaze i iz OŠ Kneževi Vinogradi te OŠ Draganići, jest prijenosno računalo koje će školama u narednom razdoblju uručiti predsjednik Sabora, Gordan Jandroković. Deset najbolje plasiranih timova (s popisa u nastavku) dobit će pohvalnice za učenike koji su se natjecali, dok će zahvalnice biti poslane svim školama i mentorima koji su sudjelovali u natjecanju.

 

Odgovori