Pretraga

Četiri srednje škole u jednoj regiji prelaze na online nastavu od ponedjeljka

A- A+

Ovog četvrtka Vlada je odredila nove mjere s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom. Zatvaranja škola na nacionalnoj razini neće biti nego će o modelima nastave na pojedinim područjima i dalje odlučivati lokalni stožeri u dogovoru sa školama. Tako je Stožer Dubrovačko-neretvanske županije donio odluku da od ponedjeljka na online nastavu prelaze četiri srednje škole iz doline Neretve.

Nastava na daljinu; foto: srednja.hr

– Na danas održanom sastanku Stožera CZ DNŽ s ravnateljima srednjih škola iz doline Neretve donesena je odluka da se od ponedjeljka 30. studenog do ponedjeljka 14. prosinca održava online nastava, odnosno po modelu C. Riječ je o Gimnaziji Metković, Srednjoj školi Metković, Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi Opuzen te Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića iz Ploča, priopćeno je ovog četvrtka iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Od početka epidemije danas je u Hrvatskoj zabilježen najveći dnevni rast broja novozaraženih. U posljednja 24 sata zabilježeno je 4.009 novih slučajeva, a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji su 92 nova slučaja zaraze, od čega najviše, 41, u Metkoviću.

– Ovakva odluka donesena je temeljem preporuke epidemiološke struke, zbog povećanog broja pozitivnih slučajeva u dolini Neretve, a na prijedlog Stožera CZ Grada Metkovića, uz suglasnost svih ostalih lokalnih stožera iz doline Neretve u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa, ističu iz Dubrovačko-neretvanske kada je riječ o zatvaranju spomenute četiri škole.

Izdvojeni članak

Stigle su nove mjere: Fuchs predložio produljenje zimskih praznika, faksevi online

Napomenimo za kraj i kako su ovog četvrtka donesene nove mjere s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom. One ne uključuju prelazak na online nastavu za sve škole nego će, kao i do sada, o modelima nastave odlučivati lokalni stožeri u suradnji s ravnateljima. Od mjera koje se odnose na škole, ministar obrazovanja, Radovan Fuchs, predlaže da se za tjedan dana produlje zimski praznici, a fakulteti prijeđu na online nastavu. Više o novim mjerama čitajte OVDJE.

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja na dan 26. studenog, online nastavu (model C) u potpunosti provodi 78 škola (5,74%), a najviše škola i dalje izvodi nastavu ‘licem u lice’ prema A modelu, 61,18%. Neku od varijanti B modela provodi ukupno 5,3% škola, a preostale škole nastavu provode prema kombinacijama modela, što je detaljnije vidljivo u tablici u nastavku.

Broj škola koje provode pojedine modele na dan 26.11. 2020. | Izvor: MZO

Četiri srednje škole u jednoj regiji prelaze na online nastavu od ponedjeljka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap