Pretraga

Don Damir Stojić više nije studentski kapelan: Poznato i tko ga nasljeđuje

A- A+

Don Damir Stojić razriješen je službe studentskog kapelana na Sveučilištu u Zagrebu te je imenovan župnikom u župi Duha Svetoga na Jarunu, objavila je Zagrebačka nadbiskupija. Novim studentskim kapelanom imenovan je dosadašnji župni vikar u istoj župi, don Mario Bobić.

Screenshot: YouTube kanal ‘Nova Eva’

Zagrebački studenti dobili su novog kapelana.

Nadbiskup Josip Bozanić umjesto Damira Stojića studente je povjerio na brigu salezijancu Mariju Bobiću.

I dalje na Jarunu

Izdvojeni članak

Izvukli smo deset najzabavnijih odgovora don Stojića: ‘Analni seks ne bih preporučio nikome’

No don Stojić i dalje ostaje živjeti na Jarunu, gdje sada preuzima vođenje Župe Duha Svetoga.

Don Stojića tražili smo i komentar oko imenovanja na novu dužnost, no nije nam odgovorio.

Nismo uspjeli dobiti ni novoga kapelana.

Don Mario Bobić mladi je svećenik, a zanimljivo je kako je mladu misu slavio 15. srpnja 2018., isti dan kada je naša nogometna reprezentacija igrala u finalu Svjetskog prvenstva.

SC im daje plaću i ured

Inače, studentski kapelani zaposlenici su SC-a. Prošle godine pokušali smo doznati kolika je plaća tadašnjeg kapelana don Stojića.

– Don Damir Stojić je radnik Studentskog centra u Zagrebu temeljem sklopljenog Ugovora o radu na neodređeno vrijeme za radno mjesto Kateheta za studente sukladno odredbama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji poslova. Nadalje, plaća radnika uređena je aktima Studentskog centra u Zagrebu i to Kolektivnim ugovorom za Studentski centar u Zagrebu i Pravilnikom o plaćama i drugim primanjima radnika Studentskog centra u Zagrebu, odgovorili su nam iz Ureda sanacijskog upravitelja.

Naglasili su i kako je, kao radnik Studentskog centra u Zagrebu, koristio ured u sklopu Studentskog doma Cvjetno naselje, dok je prostore Studentskog doma Stjepan Radić koristio za održavanje vjeronauka i katehetskih susreta studenata.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap