Pretraga

Druga strana priče: I pretučeni mladić iz Kaštela, kojeg su branili gotovo svi, mlatio je druge

A- A+

Hrvatsku je ljetos zgrozila snimka na kojem mladići iz Kaštela tuku L. J. (19). Međutim, sada se pojavio i raniji videozapis koji pokazuje da L. nije uvijek bio žrtva. Naime, na toj snimci L. je taj koji tuče druge. A internetom kruži i snimka na kojoj nešto šmrče.

Screenshot: Facebook

Nije sve crno-bijelo. Pokazuje to i sljedeća priča.

Cijela se Hrvatska krajem kolovoza zgražala nad snimkom iz Kaštel Štafilića, u kojoj dvojica mladića brutalno tuku nemoćnog srednjoškolca.

Izdvojeni članak

Šokantna snimka obišla društvene mreže: Mladići iz Kaštela brutalno tukli srednjoškolca

Napadnutom mladiću, može se to čuti na kraju videa, napadači su uvjetovali da im treba novac donijeti u roku od dva dana. Napadači su tada uhićeni, a ljudi su krenuli pomagati L. i njegovu ocu koji žive u trošnoj kućici.

Ovih su se dana, međutim, kako pišu 24sata, pojavile i dvije nove snimke, koje L. prikazuju u sasvim drugom svijetlu.

Na prvoj je L. taj koji tuče druge, dakle ne žrtva, već napadač. Kako se radi o snimci koja je nastala prije one na kojoj su dvojica pretukla L., postavlja se pitanje je li ih on izazvao (što naravno ne opravdava njihov čin).

Drugi snimka, pišu 24sata, pokazuje kako mladić ‘povlači crte bijelog’ sa stola, čini se u nekakvom kafiću. Međutim, budući da se radi o snimci, ne može se potvrditi što je ‘ušmrkao’, no ipak ostavlja dozu sumnje.

Ipak, snimke istražuje i policija.

– Postupili smo nakon saznanja o videozapisu sukoba te smo nakon provedenoga kriminalističkog istraživanja podnijeli optužne prijedloge protiv 19-godišnjaka te maloljetnika po čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – potvrdio je za 24sata Jerko Kurevija iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Taj članak za onog ‘tko se na javnome mjestu tuče, svađa, viče ili na drugi način remeti javni red i mir’ propisuje novčanu kaznu ‘u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM’ ili kaznu zatvora do 30 dana.

Istražitelji su utvrdili kako je snimka na kojoj je L. napadač nastala sredinom svibnja, što će reći dva i pol mjeseca prije one na kojoj je dotični žrtva.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap