Pretraga

Istraživanje otkrilo kako se muškarci ponašaju kad pričaju s lijepim ženama

A- A+

Istraživanje je pokazalo kako se muškarci privremeno pomalo glupavo ponašaju za vrijeme interakcije s lijepim ženama. Ideja za ovo istraživanje pala je na pamet jednom od autora u situaciji kad se nije mogao sjetiti vlastite adrese za vrijeme prvog razgovora s privlačnom mu ženom.

Ukoliko ste žena i doživjeli ste da se muškarci pomalo tupavo ponašaju dok s vama razgovaraju, vjerojatno ste im vrlo privlačni. Muškarcima je ipak jasno zašto se tako ponašaju – zato jer mi je žena s kojom razgovaraju lijepa, ali to rade nesvjesno i ne mogu si baš pomoći. Istraživanje koje su proveli psiholozi sa Sveučilišta Radboud u Nizozemskoj pokazalo je kako se muškarci ponašaju na glup način kada pričaju s lijepom ženom, piše Znanost.

Izdvojeni članak

Anketa: Muškarci i žene imaju različita razmišljanja o spojevima i vezama

Muškarci rade greške nakon razgovora s lijepom ženom

Istraživači su proveli eksperiment na 40 heteroseksualnih studenata, i to u nekoliko koraka. Prvo su morali proći kroz standardni test pamćenja, i kojem su čitali niz slova i za svako slovo odgovarali je li jednako ili drugačije od onog koje mu je prethodilo. Nakon tog zadatka, studenti su razgovarali s muškim ili ženskim članovima grupe istraživača po nekoliko minuta prije nego su ponovno rješavali isti test.

Rezultati su pokazali kako su muški studenti bili značajno usporeni u rješavanju test nakon razgovora s ženama, a radili su i više pogreški. Što su im žene bile privlačnije, njihov je učinak na testu bio lošiji. Zanimljivo je da je isti postupak proveden i na studenticama, no isti efekt kao kod muškaraca nije dobiven. Autori istraživanja stoga tvrde kako ovi nalazi dokazuju činjenicu da su muškarci programirani da razmišljaju o načinima na koje će prenijeti svoje gene, što znači da su usmjereniji na reprodukciju nego žene, pogotovo kad se radi o prvim susretima s drugim ljudima.

Izdvojeni članak

Dvosmisleni izrazi kojima se žene služe u vezama, a muškarci ih ne kapiraju

Muškarce ljepotice ometaju i u poslu

– Japanski zaposlenici izjavili su da se muškarci naviknu na nove zaposlenice tek nakon tri mjeseca, i tek nakon što prođe to vrijeme počinju poklanjati više pažnje kvalitetni njihovog rada umjesto njihovim fizičkim karakteristikama, piše J-Cast. Jedan je japanski zaposlenik priznao kako ne može poreći da često postane zbunjen kad ga u uredu posjeti prava ljepotica.

Pitali smo neke obične momke da nam prokomentiraju kako se oni osjećaju u trenucima razgovora s lijepim ženama. – Nedovoljno samopouzdano, mislim da je to standard. Što ćeš, nisi James Bond da ti je sve ravno i da znaš da ćeš ‘uspjet’, priznao nam je Goran.

Izdvojeni članak

Studenti nemaju ništa protiv seksa za jednu noć, ali ne idu u krevet na prvom spoju

‘Muškarci se osjećaju ranjivo’

On nije jedini koji se osjeća pomalo ustrašeno u takvim situacijama. – Smatram da se muškarci osjećaju ranjivo. Ustrtarimo se jer mislimo da možda nismo dovoljno dobri za određenu ženu. Ja se osobno ne osjećam tako sigurno kao što bi se osjećao da pričam s nekom ne tako privlačnom curom. Muškarci se osjećaju ugroženima na neki način. Kao da pred sebe stavljamo pretešku misiju kada želimo zavesti jako lijepu ženu, iskreno je izjavio Marko.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap