Pretraga

Iz HNS-a poručuju da je HDZ protiv reforme i da se nemaju s njima što dogovarati

A- A+

Glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak, poznat po osebujnim i opsežnim komentarima na Facebooku, danas je u jednom takvom poručio da je njihov koalicijski partner HDZ protiv reforme obrazovanja i da se HNS nema s njima što dogovarati. Na sve ga je ponukao naš tekst u kojem smo prenijeli izjavu premijerova savjetnika Radovana Fuchsa koji tvrdi kako je upravo ministarstvo Blaženke Divjak izbacilo ‘Dnevnik Anne Frank’ iz lektire.

Foto: FB Hrvatska narodna stranka/Screenshot Youtube/srednja.hr

Novinarka HRT-a Maja Sever danas je na svojem Facebook profilu podijelila naš tekst o mladom redatelju koji već danima ispred Vlade naglas čita lektire izbačene s popisa. U komentarima ispod objave tog teksta, javio joj se glavni tajnik Hrvatske narodne stranke Srećko Ferenčak, veliki fan Facebooka i osebujnih Facebook komentara.

– Čemu histerija? Ni Ana Frank, ni Mali princ ni ostali naslovi NISU izbačeni iz lektire. Koji je cilj širenja lažnih vijesti o lektiri u osnovnoj i srednjoj školi? Vrlo jednostavno, pobunili su se autori koji su izgubili monopol, napisao je Ferenčak citirajući u cijelosti tekst portala liberal.hr.

Novinarka Sever na to mu je odgovorila linkom na još jedan naš tekst koji smo tijekom dana objavili, o izjavi premijerova savjetnika Radovana Fuchsa u kojoj je rekao da je izbacivanje ‘Dnevnika Anne Frank’ naštetilo ugledu Republike Hrvatske i da ga je s popisa lektire izbacilo Ministarstvo Blaženke Divjak. Osim linka, Sever je Ferenčaku poručila da se dogovore s koalicijskim partnerom.

– Ti kao da se ne baviš novinarstvom i nikad nisi čula za spin! Kaj se imamo s njim dogovarati kad su oni protiv ove reforme koju mi svim silama želimo sprovesti i stalno nam bacaju klipove pod noge! Pa daj budi barem malo objektivna i reci koji je ministar napravio to sto smo mi sa Blazenkom!!!, napisao je Ferenčak i nastavio s hvalospjevima ministrici pod pokroviteljstvom HNS-a.

S obzirom na to da je premijer posebno pazio tko će koordinirati ERS-om pa na to mjesto postavio Radovana Fuchsa i s obzirom na to da se Vlada već nekoliko puta opasno zaljuljala upravo zbog neslaganja koalicijskih partnera HDZ-a i HNS-a oko smjera obrazovne reforme, ne bi se moglo reći da će se iz HDZ-a složiti s Ferenčakovim ‘kaj se imamo s njim dogovarati’. Svakako će biti zanimljivo čuti i što će iz HDZ-a reći na Ferenčakovu tvrdnju da su oni zapravo – protiv reforme.

Tok misli glavnog tajnika HNS-a možete vidjeti u komentarima ispod ove FB objave:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap