Pretraga

Krenula podjela 12.000 karata mladima za besplatno putovanje Europom

A- A+

Europski parlament još je prošle godine pokrenuo inicijativu za dodjeljivanje besplatnih željezničkih putnih karata 18-godišnjacima diljem Europe, kroz program ‘DiscoverEU’. Prvi puta podjela karata održana je u lipnju 2018., a drugi krug podjele InterRail karata krenuo je jučer.

Foto: Pixabay

Svi 18-godišnji Europljani kroz inicijativu ‘DiscoverEU’ imaju šansu dobiti besplatne InterRail putne karte za putovanje europskim zemljama. Riječ je o inicijativi Europske unije koja mlade želi upoznati s drugim zemljama tog kontinenta. Prvi krug podjele besplatnih InterRail karata održao se u lipnju 2018., kada se za njih prijavilo 100.480 mladih.

Tada je kartu je dobilo njih 15.000, a drugi krug podjele besplatnih InterRail karata krenuo je u četvrtak, 29. studenog točno u podne. Prijaviti se možete na ovoj poveznici i to do utorka, 11. prosinca u 12 sati (po srednjoeuropskom vremenu). Priliku za putovanje Europom u ovom drugom krugu dobit će najmanje 12.000 mladih.

Izdvojeni članak
vlak željeznica

Čak 12.000 mladih dobiva besplatnu kartu za putovanje Europom: Provjerite kako do nje

Za kartu se možete se prijaviti samo ako:

  • 31. prosinca 2018. imate navršenih 18 godina (odnosi se na rođene u periodu od 1. siječnja do 31. prosinca 2000., uključujući te datume)
  • imate državljanstvo jedne od država članica Europske unije u trenutku donošenja odluke o dodjeli (koje se očekuje do sredine siječnja 2019.)
  • unesete broj osobne iskaznice ili putovnice u elektronički obrazac za prijavu

U prijavi je potrebno unijeti osobne podatke i pojedinosti o planiranom putovanju. Zatim vas očekuje pet pitanja s ponuđenim odgovorima o europskoj kulturi i raznolikosti te o inicijativama EU-a za mlade. Na kraju je potrebno odgovoriti i na dodatno pitanje koje će, bude li previše prijava, pomoći Europskoj komisiji da rangira kandidate.

Ako osvojite karte, možete ih iskoristiti samo ako ispunjavate sljedeće uvjete:

  • započinjete putovanje u zemlji koja je u trenutku donošenja odluke o dodjeli država članica Europske unije
  • planirate da će vaš put trajati od jednog dana do najviše mjesec dana
  • planirate putovati u periodu od 15. travnja 2019. (prvi dan za polazak) do 31. listopada 2019. (zadnji dan za povratak)
  • planirate putovanje u najmanje jednu stranu zemlju koja je u trenutku donošenja odluke o dodjeli država članica Europske unije
  • želite postati ambasador inicijative DiscoverEU.

Krenula podjela 12.000 karata mladima za besplatno putovanje Europom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap