Pretraga

Kruševac zavijen u crno: Iznenada umro 16-godišnji učenik, bio je pozitivan na koronu

A- A+

Kruševac je zavijen u crno nakon vijesti da je preminuo 16-godišnji učenik Kemijsko-tehnološke škole. Kako su potvrdili iz Zavoda za javno zdravstvo, bio je pozitivan na koronavirus.

svijeća lampion

Foto: Goran Horvat, Pixabay

Iz Kruševca u Srbiji stižu tragične vijesti gdje je preminuo Aleksandar Cojić, 16-godišnji učenik Kemijsko-tehnološke srednje škole.

Našli ga pored kreveta

Šesnaestogodišnji je dječak, kako piše Blic, od prošlog utorka bio u izolaciji zbog oca koji je bio pozitivan na koronu. Jučer ujutro obitelj ga je pronašla kako nepomično leži pored kreveta u obiteljskom stanu. Liječnici mu, nažalost, nisu mogli pomoći, već su samo konstatirali smrt. Njegova majka Ružica medijima je rekla da se prvo zarazio otac, a zatim i oboje djece.

– Nakon što se moj muž zarazio, testirali su se kćerka (21) i Aca. Ooje su bili pozitivni. Liječnici su nam dali terapiju, ali on nije mogao ništa da proguta. Kako bi nešto uzeo, odmah bi povratio. Samo mi je govorio da mu je muka i da ne može da spava. Zadnja tri dana mu se javljala i temperatura i kašljao je, ispričala je majka za Blic.

Majka je za Blic dodala kako je dijete bilo zdravo i kako čekaju nalaze obdukcije. Svi ostali ukućani su, istaknula je, također u lošem stanju zbog zaraze koronavirusom, pa je tako i starija kćer morala ići na infuziju.

Minuta šutnje za preminulog učenika

Nakon vijesti o smrti Aleksandra, oglasila se i Kemijsko-tehnološka škola u Kruševcu koju je pohađao. Razredni odjel imao je izvanrednu sjednicu, gdje su odlučili da će minutom šutnje u obje smjene odati posljednju počast prerano preminulom učeniku. Usput su i sve učenike i djelatnike škole pozvali da se pridržavaju svih propisanih mjera zaštite.

U priopćenju navode i kako su znali da je učenik od prošlog utorka bio u izolaciji jer mu je otac bio pozitivan na koronavirus, i da od tada nije dolazio u školu. Nakon tih informacija, stoji u priopćenju, nisu nikakvu dodatnu informaciju dobili sve do jučer kada ih je u 13:30 Aleksandrov razrednik obavijestio da je učenik iznenada preminuo.

– Od razrednika saznajemo da se i sam učenik testirao pozitivno na koronavirus. Informaciju da je od 16. listopada pozitivan potvrđuje i ZZJZ (op. a. Zavod za javno zdravstvo) Kruševac. Kako se nalazimo u izuzetno teškoj situaciji gdje su zabranjena sva okupljanja, tako i mi kao škola donosimo odluku da na sahrani neće biti grupnog okupljanja niti obilježavanja utvrđenih protokola, stoji u priopćenju srednje škole koje potpisuje ravnateljica Verica Agatonović Malinović.

Kruševac zavijen u crno: Iznenada umro 16-godišnji učenik, bio je pozitivan na koronu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap