Pretraga

Maturant zagrebačke V. gimnazije postao najmlađi kandidat za europske izbore

A- A+

ORaH je predstavio listu za izbore za Europski parlament, a pažnju javnosti najviše je privukao maturant zagrebačke V. gimnazije Mihael Peklar. Zauzeo je šestu poziciju, a 19-godišnji srednjoškolac tvrdi kako je svjestan da neće proći na izborima, ali mu to i nije primarni cilj.

Foto: Screenshot YouTube

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy predstavila je listu kandidata za europske izbore, a u utrci za ulazak u Europski parlament najviše pažnje privukao je šesti na listi Mihael Peklar. Radi se o 19-godišnjme maturantu V. gimnazije u Zagrebu koji kaže kako mu je jasno da neće proći na izborima, ali njegovo na listi je zbog drugih ciljeva.

Izdvojeni članak

Otkrijte zanimanje: ‘Politika je kurva, ali je se da upristojiti’

Želi potaknuti što više mladih da se uključe u politiku

– Svjestan sam da neću proći na izborima budući da sam šesti na listi, ali to nije ni moj cilj. Želim potaknuti što je moguće više mladih da se uključe u politiku jer se samo tako možemo izboriti za bolji život, izjavio je Peklar prilikom gostovanja u Dnevniku 3.

Zagrebački maturant te mladi političar otkrio je kako se odlučio uključiti u stranku ORaH jer je ista mlada stranka europske ljevice čiji se program bazira na održivom razvoju i zaštiti okoliša. Prema njegovim riječima, stranka ga je privukla jer je društveno progresivna i socijalno osviještena te su u njoj ljudi koji se ne vode isključivo materijalnim probitkom nego brigom za svijet i društvo u cjelini.

Izdvojeni članak

Mladi Dalmatinac udario po političarima i osvojio Njemačku

Moja generacija ima pravo glasa, ali se isti ne čuje

Peklar je otkrio da se odlučio na kandidaturu kako bi potaknuo mlade ljude
da se bave politikom, ali i da glasuju na izborima. Ističe da se samo tako glas mladih može čuti.

– Moja generacija ima pravo glasa, ali se taj glas ne čuje jer se svodi na zaokruživanje izbornih listića. Moj angažman je način da se to promijeni. Uvjeren sam da mnogi iz moje generacije žele da svijet bude bolji, ali ne znaju kako to postići, izjavio je 19-godišnji političar za Večernji list.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap