Pretraga

Mladić (20) u veljači organizirao zabavu na otvorenom: Sad bi mogao u zatvor

A- A+

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv 20-godišnjeg mladića koji je na Grobniku u veljači organizirao zabavu – na otvorenom. Tvrde da je prisutnih 50-ak partijanera, koji su sami došli na zabavu, i još k tome platili ulaz, ‘doveo u opasnost od širenja zarazne bolesti’.

policijski auto

foto: David Mandić / bauštela.hr

– Okrivljenika se tereti da je putem jedne društvene mreže, unatoč znanju za odluke, objavio organizaciju okupljanja na otvorenom prostoru većeg broja građana za 20. ožujka 2021. na području Grobnika, stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Protiv 20-godišnjeg mladića, koji je u veljači organizirao zabavu na otvorenom, podigli su optužnicu te mu zbog kršenja epidemoloških mjera prijeti zatvorska kazna. Pojasnili su za što ga sve terete.

Sve je organizirao: narukvice, zvučnik, rasvjetu…

– Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je naplaćivao ulaz i dijelio narukvice kao dokaz sudjelovanja u okupljanju te je u svrhu održavanja zabave pribavio agregat na kojeg je priključio rasvjetu, glazbenu liniju i zvučnike putem kojih je reproducirao glazbu okupljenim osobama. Optužnicom se okrivljenika tereti da je u dogovoreno vrijeme na okupljanu sudjelovalo najmanje pedeset osoba čime je prisutne doveo u opasnost od širenja zarazne bolesti, piše u obrazloženju.

Po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske i provedenih dokaznih radnji, kako navode, Općinsko državno odvjetništvo protiv mladića podiglo je optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi širenjem i prenošenjem zarazne bolesti iz članka 180. stavak 1. Kaznenog zakona.

Mogao bi u zatvor na dvije godine

Terete ga jer je postupio protivno odredbi članka 47. točka 10. Zakona o zaštiti pučanstva od zarazne bolesti u svezi Odluke Ministarstva zdravstva o proglašenju epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom Sars Cov-2 na području Republike Hrvatske od 11. ožujka 2020. te odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19 putem okupljanja od 26. veljače 2021.

Kazneni zakon za onoga tko krši epidemiološke mjere (članak 180. Kaznenog zakona) predviđa do dvije godine zatvora.

Mladić (20) u veljači organizirao zabavu na otvorenom: Sad bi mogao u zatvor
Share via
Copy link
Powered by Social Snap