Pretraga

Najnoviji trend na društvenim mrežama: Je li brijanje lica dobra ideja ili ipak ne?

A- A+

Ako provodite dovoljno (čitaj: previše) vremena na društvenim mrežama, sasvim sigurno ste vidjeli da je novi trend među ženama postalo brijanje. I to ne bi bilo ništa čudno, da nije u pitanju brijanje lica.

foto: Pexels; Anna Tarazevich

Voljeli bismo reći da je riječ o trendu koji se pojavio posljednjih godina, ali istina je da to traje oduvijek, a i čini se da će trajati zauvijek – žene su spremne napraviti sve i svašta kako bi ‘poboljšale’ svoj izgled. Sjećate li se samo Kylie Jenner lip challengea, u kojem su žene doslovno vakuumirale usne kako bi ispale veće?

Naravno, došlo je do ozljeda. Potencijalne ozljede bi mogao donijeti i ovaj sljedeći trend koji vam donosimo, pa vas molimo da budete vrlo oprezni. Ipak je u cijelu igru uključena i oštrica, nije šala. Govorimo o brijanju. Lica. Da, dobro ste pročitali. A vjerojatno ni niste u šoku, zato što je u pitanju trend koji se tjednima vrti na TikToku te na Reelsima u Instagramu.

Baš kad pomislite da opsesija za ljepotom ne može ići dalje, pojavi se brijanje lica. I onda vam sve postane jasno. U svakom slučaju, koliko god bizarno zvučalo, poanta brijanja lica je u tome da možete lice bolje pripremiti za nanošenje ostalih proizvoda. Većina žena nema probleme s time da se dlake na licu vide – barem van brkova. Ako imate tih problema, vjerojatno bi bilo pametnije obratiti se doktoru, negoli eksperimentirati s brijanjem.

Da, sad se s pravom pitate zašto se onda brijati ako se te dlačice ne vide? Zato što su u pitanju dlačice koje možda nisu vidljive kao takve, ali sasvim sigurno sprječavaju vašu kožu da bude glatka i sjajna, kao što bi mogla biti bez njih. I zato se sve veći broj žena odlučuje uzeti trimer za obrve u svoje ruke i riješiti se i tih dlačica.

Izdvojeni članak

Stižu topliji dani: Tri razloga zašto uvijek morate nanijeti kremu za sunčanje

Sam proces nije previše zahtjevan – radi se na suhoj koži i jednostavno koristeći spomenuti trimer prolazite po licu u smjeru rasta dlačica. Budite nježni i oprezni zato što ne želite imati porezotine na licu. Idealno bi bilo i kada biste izbjegavali oči, pogotovo ako ste početnik. Nekad je bolje ne imati previše vjere u svoj rad, kao u ovom slučaju.

Ono što vas vjerojatno zanima jest je li to pametna ideja? Jednostavno ćemo vam reći ono što su i dermatolozi rekli za Healthline – i je, i nije. Kao i za sve ostale stvari kada je u pitanju njega kože, potrebno je poznavati vlastitu kožu. Ako imate kožu koja se lako upali, pogotovo ako ste skloni aknama, bilo bi pametnije preskočiti ovu opciju. Inače, slobodno možete probati.

I ne, neće vam početi rasti veće, jače ili crnije dlake. Kada se brijete, jedino što se događa jest da će vam se činiti da su dlačice promijenile boju, zato što će vam izrasti ‘stubble’. Zvuči puno strašnije no što je – to su i dalje vaše iste dlačice, samo odrezan pod drugačijim kutom. One uvijek rastu istim tempom i u istom broju.

Ono oko čega biste trebali brinuti jest to što će vam ‘stubble’ zaista brzo biti vidljiv. Vrlo ćete vjerojatno morati uvesti brijanje u dio svoje svakodnevne rutine, ili se barem tome posvetiti svaka dva dana. Kako je površina brijanja ustvari vrlo mala, neće vam oduzeti previše vremena ni na dnevnoj bazi, ali i dalje – korak više.

Uz to, najveća briga su vam potencijalne urasle dlačice. Sasvim sigurno ste se do sada već upoznali s istima i znate koliko ružno to može postati. Kako biste izbjegli te ružne scenarije, uvijek se brijte držeći (čisti!) trimer pod kutom od 45 stupnjeva. I obavezno odmah nakon isperite lice vodom te dobro nahranite s kremom ili uljem koje i inače koristite.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap