Pretraga

NCVVO: Nacionalne ispite za osmaše iduće godine planiramo provesti u svim školama

A- A+

Nakon niza godina u Hrvatskoj su ove školske ponovno provedeni nacionalni ispiti. Tijekom svibnja pisali su ih osmaši i rezultati su već objavljeni, a najesen će ih pisati i učenici petih razreda. Iz NCVVO-a koji ih provodi javljaju da iduće školske godine nacionalne ispite za osmaše planiraju provesti u svim školama u Hrvatskoj te za učenike četvrtih razreda u 81 školi koje su sudjelovale i ove godine.

ispit

Foto: srednja.hr

Više od četiri tisuće učenika osmih razreda iz 81 škole od 2. do 6. svibnja ove godine pisalo je nacionalne ispite koje je proveo Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO). Prvi rezultati su već objavljeni, a u istim školama te će ispite najesen pisati i učenici petih razreda.

Iduće godine ispite bi trebali pisati svi osmaši

Nacionalni ispiti provodit će se i u idućoj školskoj godini, a plan je da se za učenike osmog razreda provedu u svim školama.

– Nacionalne ispite u školskoj godini 2022./2023. planiramo za učenike osmog razreda provesti u svim osnovnim školama u Republici Hrvatskoj, a za učenike četvrtog razreda u 81 školi koje su i ove školske godine sudjelovale u provedbi nacionalnih ispita, stoji u priopćenju kojeg potpisuje ravnatelj NCVVO-a, Vinko Filipović.

Priopćenje je izašlo povodom raspisivanja javnog poziva za kandidate koji će sudjelovati u izradi nacionalnih ispita u školskoj godini 2022./23.

– Ovogodišnji članovi stručnih radnih skupina odradili su izvrstan posao. Kompetencije učitelja koji su sudjelovali u izradi ispita doprinijeli su visokoj razini kvalitete zadataka u ispitima. Iskustvo članova stručnih radnih skupina svakako će biti dragocjeno u izradi ispita i za sljedeću školsku godinu. No isto tako pozivamo i druge učitelje razredne i predmetne nastave, svakog učitelja koji ima ambiciju i motivaciju za sudjelovanje u izradi i razvoju nacionalnih ispita da se javi na ovaj javni poziv jer želimo još više poboljšati kvalitetu rada stručnih radnih skupina. Mi u Nacionalnom centru trebamo najbolje suradnike jer samo ćemo tako unapređivati vanjsko vrednovanje na dobrobit svih koji sudjeluju u odgoju i obrazovanju naših učenika, navodi Filipović u priopćenju.

Izdvojeni članak
ispit

Stigli prvi rezultati nacionalnih ispita: Evo iz kojeg predmeta naši učenici imaju najlošije znanje

Kandidati ne smiju imati srodnike u prvom stupnju

Kako stoji u tekstu javnog poziva, traže se kandidati koji će za četvrte razrede izrađivati ispite iz Hrvatskog, Matematike i Prirode i društva, te za osmaše izraditi ispitne materijale iz Hrvatskog, Engleskog, Njemačkog, Francuskog, Matematike, Fizike, Biologije, Kemije, Povijesti i Geografije. Naknada za rad bit će određena posebnom odlukom NCVVO-a.

Kandidati trebaju zadovoljavati sljedeće uvjete:

  • završen integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij odgovarajuće vrste
  • najmanje pet godina radnoga iskustva u neposrednom odgojno-obrazovnom radu u osnovnoškolskoj ili visokoškolskoj ustanovi ili iskustva u znanstveno-istraživačkom radu u području predmeta za koje se kandidat prijavljuje (razredna nastava, Hrvatski jezik, Engleski jezik, Njemački jezik, Francuski jezik, Matematika, Fizika, Biologija, Kemija, Povijest i Geografija)
  • napredno korištenje računala (MS Office)
  • izražena sklonost timskom radu i radu u skupini
  • visoka razina organiziranosti i profesionalnosti u poslu
  • mogućnost rada u unaprijed zadanim vremenskim rokovima

Rok za prijavu je 22. srpnja, a u javnom pozivu naglašeno je da članovi stručnih radnih skupina ne mogu biti kandidati čiji će srodnici u prvom stupnju pristupiti nacionalnim ispitima, dakle oni koji će iduće godine pohađati četvrti i osmi razred osnovne škole.

Tekst javnog poziva NCVVO-a možete detaljno proučiti u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu. Obrazac za prijavu i izjavu o srodstvu možete pronaći ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [933.14 KB]

Copy link
Powered by Social Snap