Pretraga

Netko misli i na lijenčine: Pet tisuća dolara za ležanje u krevetu

A- A+

Američka svemirska agencija NASA traži dobrovoljce čiji će zadatak biti ležanje u krevetu 70 dana. Za to su spremni platiti čak pet tisuća dolara, a svrha je istraživanje mikrogravitacije na ljudsko tijelo. Izležavanje, kao i studija bi se odvijalo u Svemirskom centru Johnson u Houstonu.

Američka svemirska agencija NASA u potrazi je za dobrovoljcima čiji će zadatak biti 70 dana ležati u krevetu. Naime ova agencija pravi istraživanje o utjecaju mikrogravitacije na ljudsko tijelo, pa nudi pet tisuća dolara mjesečno ljudima koji će se po cijele dane izležavati u Svemirskom centru Johnson u Houstonu, gdje se provodi studija.

Izdvojeni članak

Video: Pogledajte fantastični klip hrvatskog kandidata za ‘najbolji posao na svijetu’

Kandidatima na raspolaganju TV, knjige, videoigre, a i posjete

Prije početka dugoročnog ležanja kandidati će dva tjedna provesti u spomenutom centru u Houstonu, radeći svakodnevne aktivnosti, dok će znanstvenici nadzirati što se događa u njihovom tijelu. Poslije toga kandidati se ‘ušuškavaju’ u krevet, u kojem će boraviti 70 dana, prenosi financialexpress.com.

Imat će svjetlo na raspolaganju 16 sati dnevno, a osam sati mraka. Za prikraćivanje dana u krevetu moći će se poslužiti TV-om, knjigama, internetom, hranom po narudžbi, a dozvoljene su i posjete.

Izdvojeni članak

Posao iz raja za sve zagrižene ‘gejmere’

Tuširanje u krevetu, ustajanje samo kada znanstvenici provode testove

Uz navedene mogućnosti, sudionici u istraživanju tuširanje će moći obavljati u krevetu, a pomicanje iz kreveta bit će im dozvoljeno samo kada znanstvenici provode testove s kostima, mišićima, cirkulaciji, probavi i imunološkom sustavu, ili kada su podvrgnuti programu vježbi u krevetu, pomoću sprecijalno dizajnirane opreme.

Poslije 70-dnevnog ležanja kandidati će imati dva tjedna oporavka, tijekom kojeg će moći vratiti svoje tijelo u formu. No, nažalost za ovaj se posao mogu prijaviti samo američki državljani ili osobe sa stalnom dozvolom boravka u SAD-u.

Ljubiteljima ljenčarenja u Hrvatskoj ostaje pričekati neku sličnu priliku u zemlji ili inozemstvu, ali gdje će se tražiti međunarodni kadar.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap