Pretraga

Nova stvarnost: Održan prvi koncert pred 2500 ljudi, pridržavajući se mjera socijalnog distanciranja

A- A+

I dok se kod nas glazbenici još uvijek prepiru i bore s epidemiološkim mjerama, u Velikoj Britaniji su prihvatili da koncerti na kakve smo naviknuli neće biti mogući još neko vrijeme, pa su se prilagodili situaciji. I tako je održan prvi koncert koji poštuje sve mjere socijalnog distanciranja.

Foto: Pixabay

Koliko god voljeli ići na koncerte, gurati se u prvi red, vrištati omiljene pjesme, upoznavati nove ljude i usput dobiti koju pivu u glavu, to još neko vrijeme neće biti moguće. Neki dan je u Hrvatskoj zabilježen najveći porast novooboljelih u jednom danu, a ne djeluje da će se taj trend smanjiti u neko skorije vrijeme.

Izdvojeni članak
koncert

Ništa od grljenja na srcedrapajućim pjesmama: Izašle nove preporuke za koncerte, evo tko ne smije na njih

Ipak, život ne može samo stati odjednom, ili bolje rečeno, ne može nastaviti stajati, kao što je to bio slučaj do nedavno. Vrijeme za popularni ‘Improvise. Adapt. Overcome.’, a upravo su to napravili u Velikoj Britaniji.

U Newcastle-u je tako pripremljen koncertni prostor koji može primiti velik broj ljudi, a opet poštovati sve mjere, piše 9GAG. Prvi koncert je održao Sam Fender i to za čak 2500 ljudi, koji su bili međusobno odvojeni s onim ogradama koje se inače postave samo ispred prvog reda, kako bi spriječile navalu publike na pozornicu.

Unutar jednog ‘boxa’ napravljenog od ograde je moglo biti do 5 osoba iz istog kućanstva, a svi boxevi su međusobno odvojeni dva metra. I kako se sve održavalo na otvorenom, u Gosforth Parku, nema povećanja mogućnosti zaraze. Radi se o odličnoj ideji i nadamo se da će se model proširiti i na druga mjesta, pa tako i kod nas!

Nova stvarnost: Održan prvi koncert pred 2500 ljudi, pridržavajući se mjera socijalnog distanciranja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap