Pretraga

Novost u najvećem zagrebačkom studentskom domu: Samouslužna stanica za servis bicikla

A- A+

Studentski dom Stjepan Radić, poznatiji među studentima kao ‘Sava’, uskoro postaje još ugodniji za život studenata. Svi znaju da su uz javni prijevoz, upravo bicikle najčešće studentsko prijevozno sredstvo, pa će dolazak samouslužne stanice za servis bicikla itekako dobro doći stanarima najvećeg zagrebačkog studentskog doma.

foto: screenshot Facebook

Svi koji imaju vlastiti bicikl znaju koliko je život lakši uz njega. Nema više čekanja tramvaja ni kašnjenja zbog nedovoljno brzog trčanja do stanice, a nakon par dana intenzivne vožnje, šanse su da ćete biti u boljoj kondiciji nego ikada. A i taj osjećaj neovisnosti… teško je zamisliti kako onda mora biti imati svoj auto, kada zaista ne ovisite ni o čemu, pa ni o kiši koja je možda najveći neprijatelj biciklista.

Izdvojeni članak

[FOTO] Završava obnova studentskog doma Bruno Bušić: Zavirite u moderne sobe u kojima će boraviti studenti

U svakom slučaju, bicikli su veliki hit među studentima (i dalje veći od električnih romobila), no kao i sa svim stvarima, potrebno ih je održavati kako bi dugo trajali. Nakon što su na Savu napokon došle nadstrešnice iznad ‘parkirališta’ bicikla, Domski odbor je najavio objavom u Facebook grupi doma kako ubrzo dolaze i samouslužne stanice za servis bicikla.

S dolaskom samouslužne stanice na kojoj će se nalaziti sav potreban alat za bicikle, a i kompresor, studentima će zasigurno biti lakše živjeti. Nema više odlaska na obližnju pumpu (koja nije toliko blizu), niti potrage za servisima koji nisu preskupi. Nije objavljen točan datum postavljanja stanice, ali pretpostavljamo da će dočekati stanare već u sljedećoj akademskoj godini.

Copy link
Powered by Social Snap